USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SEDAŞ, “Kadın Enerjisi Hareketi” teknik gezi ziyaretlerini gerçekleştirdi

SEDAŞ, Holding Enerji Grup şirketleri ile birlikte yürüttüğü “Kadın Enerjisi Hareketi” kapsamında öğrencilerle teknik gezi ziyaretlerini tamamladı. Öğrenciler atölye çalışmaları ve ilham verici konuşmalarla enerji sektörünü yakından tanıma fırsatı yakaladı.

SEDAŞ, “Kadın Enerjisi Hareketi” teknik gezi ziyaretlerini gerçekleştirdi
03 Haziran 2024 | 11:12
Son Güncelleme:

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), “Kadın Enerjisi Hareketi” kapsamında öğrenci buluşmalarını gerçekleştirdi. Programa katılan 17 öğrenci için ziyaretler bilgilendirici ve ilham verici bir deneyim fırsatı sundu. Holdingin Enerji Grubu çalışanlarının kız çocuklarına yönelik başlamış olan projeye geçtiğimiz yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrencilerini de dahil edilerek proje kapsamı genişletildi. SEDAŞ, etkinlikte eğitici ve eğlenceli sunumlarla öğrencilere enerji sektörünü yakından tanıttı.

Sepaş Enerji ile başlayan etkinlikte katılımcılar, elektrik perakende faaliyetlerini yerinde incelediler. Müşteri hizmetleri merkezini ziyaret eden öğrenciler, müşteri deneyiminin nasıl yönetildiğini ve faturalama işlemlerinin süreç adımlarını gözlemleme fırsatı yakaladı.

SEDAŞ Teknik Akademi merkezindeki oturumlar ile devam eden etkinlikte, öğrenciler şirketi yakından tanıma fırsatı yakalarken, sektörün kadın çalışanlar için neler sunduğuna dair aydınlatıcı bilgiler edindi. Ardından öğrenciler, uygulamalı eğitimlerle elektrikte üretim, iletim ve dağıtım süreçleri, yeni teknolojiler, güvenli kullanım için dikkat edilmesi gerekenler ve devre tasarımı hakkında bilgilendirildi.

SEDAŞ’ın kadın yöneticileri, ilham veren konuşmalarla katılımcılara kendi kariyer hikayelerini ve sektördeki deneyimlerini aktardılar. Günün sonunda düzenlenen “Hızlı olan kazansın” oyunu ile eğlenceli anlar yaşandı ve katılımcılar takım ruhunu ve iş birliğini pekiştirdiler. Etkinlik sonunda görüşlerini paylaşan katılımcı öğrenciler; enerji sektörünü ve mühendislik ile teknisyenlik branşlarını sevdiren keyifli organizasyon için emeği geçenlere teşekkür etti.