USD 32,21
EUR 34,86
ALTIN 2.444,47
BIST100 10.219
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Seçimler 18 Haziran 2023’te yapılacak

Seçimler ne zaman olacak. AK Parti'den ilk defa tarih verilerek açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını söyledi.

13 Temmuz 2021 | 15:15
Son Güncelleme:

CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISI

Haberfokus’a özel açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkla ve teşkilatla buluşmasında “çalışmalara başlayın” çağrısının bazı unsurlarca erken seçim hazırlığı olarak algılatılmak istendiğini belirtti. Yavuz, “Biz seçim çalışmasına, zaten bir önceki seçim bittiği günün ertesi günü başlayan bir partiyiz. Bunu herkes bilir. Biz her an seçime hazırı bir partiyiz. Bu çağrıdan erken seçim çıkarmak muhalefetin her zaman yaptığı şeydir” dedi.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete başladığı günden bugüne kadar yüz yüze iletişime ve temasa büyük önem verdiğini ve kendilerinin de bunu yaptıklarını söyleyen Yavuz, “Pandemi dolayısıyla biraz ara vermek zorunda kaldık. Ama şimdi maske, mesafe ve temizlik kurallarına da uyarak, sahaya tekrar inme ve tekrar vatandaşlarımız ile yüz yüze iletişim kurma zamanı geldi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı budur” diye konuştu.

MUHALEFET ASLINDA ERKEN SEÇİMDEN KORKUYOR

Ellerindeki anketlere göre muhalefetin şu anda bir erken seçime hazır olmadığını gördüğünü söyleyen Ali İhsan Yavuz, “Hadi seçime gidelim desek korkacaklar. Ama yine de geri adım atamayacakları için gidelim diyecekler. Ama sürekli seçim tartışmalarının olduğu günler, parlamenter sistem günlerinde kaldı. Biz siyasi istikrarsızlıkların önüne geçmek için Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmedik mi? Dolayısıyla yeniden eski istikrarsız günlere ülkemizi götürmenin bir anlamı yok.” Dedi.

ANKETLERDE MİLLETİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZA 'DEVAM' DİYOR

Sürekli olarak yaptırdıkları anketlere göre olası bir seçimde milletimizin Cumhurbaşkanı’na devam diyeceğini gördüklerini söyleyen Ali İhsan Yavuz, “Mecliste hiçbir ittifak tek başına erken seçim kararı alamıyor. Biz millet ittifakı ile bir araya gelir miyiz? Ülkemizin menfaatine olacak hiçbir konuda olmadıkları bizim o masaya oturmamız zaten mümkün değil. Cumhurbaşkanımız da sonuç değişmeyeceği için ülkenin gündemine geçimi getirmek istemiyor. Ayrıca şimdi pandeminin yaralarının daha da fazla sarılmasından ardından yeniden ülkemizi atağa kaldırmanın zamanı. Seçim gündemi için vakit yok” diye konuştu.

SEÇİM 18 HAZİRAN 2023’TE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ilk kez seçim ile ilgili de net bir tarih verdi. Yavuz, “Erken seçim diye bir şey yok. Biz diyoruz ki, seçim 2023 yılının Haziran ayının 18’inde olacak. Neden ayın 18’i? Çünkü bir önceki seçim 23 Hazirandaydı. Yasa gereği 1 hafta geriye aldığımızda 18 Haziran tarihi karşımıza çıkıyor” dedi.

KENDİLERİNE GÜVENİYORLARSA 18 HAZİRAN 2023’TE HESAPLAŞIRIZ

Muhalefetin erken seçim tartışmasını başlatmaya çalışmasının boş bir çaba olduğunu da vurgularken, “Çünkü yapacak çok işimiz var ve onlara odaklanmamız gerekiyor. Muhalefet boşu boşuna uğraşmasın. Kendine güveniyorsa 2023 yılının 18 Haziran’ında gelsinler, muhalefet ile sandıkta hesaplaşalım.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.