USD 32,39
EUR 35,11
ALTIN 2.325,82
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı yapıldı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası İletişim Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı yapıldı
14 Ekim 2021 | 17:59
Son Güncelleme:

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerinin eklenmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Elektronik harp, siber güvenlik, silah, mühimmat ve füze gibi platformlara ilişkin yürütülen projeler ele alındı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular ele alınmıştır. Bu kapsamda; elektronik harp ve radar sistemleri, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, muhtelif platformlar, insansız kara araçları, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon ve yeni teknolojilere ilişkin çeşitli projeler karara bağlanmıştır. Toplantıda savunma sanayii ekosistemimizin daha da güçlenmesi için kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekilmiştir.

Türkiye; yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla, tam bağımsız savunma sanayii hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.