USD 32,38
EUR 35,19
ALTIN 2.325,14
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ’nün açılış tarihi belli oldu! İşte uzaktan eğitimin ayrıntıları

Asrın felaketi nedeniyle üniversiteler yılsonuna kadar uzaktan eğitim yapacak. SAÜ’de online eğitim 27 Şubat’ta başlayıp ilk planda nisan ayına kadar devam edecek. İşte uzaktan eğitimin ayrıntıları

SAÜ’nün açılış tarihi belli oldu! İşte uzaktan eğitimin ayrıntıları
17 Şubat 2023 | 20:06
Son Güncelleme:

Afet nedeniyle alınan karar gereği, SAÜ’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi 27 Şubat’ta online eğitime başlayacak.

İlk planda nisan ayına kadar online eğitim devam edecek. Sonrasında ise hibrit eğitim için tekrardan toplantı yapılacak.

İşte uzaktan eğitim öğretime ilişkin detaylar:
*Dersler yüz yüze haftalık programda olan saatler arasında SABİS üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. Sanal sınıflar öğretim elemanı tarafından tanımlanacaktır.Ayrıca sistem üzerinde var olan derslere doküman modülü kullanılarak doküman (PowerPoint word, pdf vb.) yüklenecektir.

*Çevrimiçi olarak yürütülen derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır. Dersler tekrar izlemeye açık olacaktır.

*Üniversite ortak zorunlu Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri ile Staj, Bitirme, Tasarım, üniversite dışı uygulama vb. dersler eş zamansız (asenkron) yürütülecektir.

*.İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları, İşyeri Uygulaması, Mesleki Uygulama, UMDE, Staj ve Öğretmenlik Uygulaması gibi dersler yüz yüze yapılacaktır.

*Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Enstitülerde yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin kararlar ilgili kurullarca belirlenerek ilan edilecektir.

*TÖMER ve diğer yabancı dil hazırlık sınıflarına ilişkin kararlar da ilgili kurullarca belirlenerek ilan edilecektir.

* Deprem felaketi nedeniyle kendisinin ya da ailesinin ikameti depremden etkilenen illerde olan öğrencilere talep etmesi durumunda kayıt dondurma hakkı verilecektir. Bu süre programın azami öğrenim süresinden düşürülmeyecektir.

*Gelişmeler dikkate alınarak söz konusu kararlar tekrar gözden geçirilebilecektir.