USD 32,53
EUR 34,94
ALTIN 2.438,90
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ'lü akademisyenler patent ödüllerine kavuştu

TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarına (ISIF 2023) katılan ve madalya ile dönen SAÜ’lü akademisyenler için ödül takdim töreni düzenlendi.

SAÜ'lü akademisyenler patent ödüllerine kavuştu
01 Haziran 2023 | 13:36
Son Güncelleme:
Meltem SÜT / Gürkan Can KAYA

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında, TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş (ISIF 2023) Fuarında başarı gösteren SAÜ’lü akademisyenler için düzenlenecek törende SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al katılarak patent ödüllerini takdim etti.

Ödül töreni öncesi konuşma yapan Sakarya TEKNOKENT Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu, "Tüm gücümüzle, imkanlarımızla hizmetinizdeyiz. İnşallah daha fazla başvuru sayısıyla daha fazla bir araya geleceğiz. Bugün 7 patent ödülü icin bir aradayız. Daha fazla katılımla Kongre Merkezinde toplantılar yapacağımız hayallerin peşindeyiz" ifadelerini kullandı.

Köseoğlu'nun ardından söz hakkı alan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, " En büyük önceliklerimizde ilk 20'ye girme hedefimiz var. Çünkü Türkiye'de ilk 20 üniversite, araştırma üniversitesi olarak adlandırıldı. Biz de bu yarışa girmek zorundayız çünkü eğer ilk yirmiye giremezsek şimdiki 23'lerde 28'lerde kalamayız. Onun için biz ilk 20 hedefini ortaya koymazsak başarılı olamayız. Bizim kaynağımız yok, kaynağı da ilk yirmiye girerek oluşturabiliriz. Hükümetin bu üniversitelere ayrıcalıkları var. Daha önemlisi amacımız kutsal. Sakarya Üniversitesi dünyanın en iyi kampüslerinden bir tanesi. Ve bu üniversite ODTÜ ile İTÜ ile anılıyordu her zaman. Daha fazla anılmasını istiyoruz.
Bizim öncelikli hedeflerimizden bir tanesi de araştırma yapmak. Çünkü hedefimiz araştırma üniversitesi olmaksa bunu başta biz ortaya koymalıyız." dedi.

Ödül takdim töreni, madalyaların rektör tarafından ödül almaya hak kazanan öğretim üyelerine verilmesiyle sonlandı.