USD 32,52
EUR 34,93
ALTIN 2.425,53
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ’de rektör kim olacak? Başvuru bugün sona eriyor

Sakarya Üniversitesi’nde Temmuz ayında yapılması planlanan rektörlük seçimi için adaylar ortaya çıkıyor.

SAÜ’de rektör kim olacak? Başvuru bugün sona eriyor
24 Haziran 2022 | 12:06
Son Güncelleme:
HABER FOKUS/ MÜCAHİT GÜL

Sakarya Üniversitesi’nde yapılacak rektörlük seçimleri için aday adayları belli olmaya başladı. SAÜ’de birçok akademisyen adaylık için başvuruda bulundu ve rektörlük yarışında aday sayısının 5’in üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

SAÜ’DE REKTÖRLÜK YARIŞI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) rektörlüğü için başvuru tarihi bugün son buluyor. Yüksek Öğretim Kurumu YÖK 13 Haziran 2022 tarihinde 5 Üniversite için Rektör Adaylığı Başvurusu ilanı yayınladı. 5 Üniversite adaylar arasında Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü de var.

24 HAZİRAN SON GÜN

YÖK, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlük aday adaylığı başvurularının 10 Haziran 2022 ile 24 Haziran 2022 tarihleri arasında YÖK’e yapılacağını duyurulmuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde rektörlük başvuruları için son güne girildi. Adayların başvurularını bugün mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunması gerekiyor. 10 Haziran’da başlayan başvurulara çok sayıda ismin rektör adayı olmak için başvuruda bulunduğu tahmin ediliyor.

ADAY LİSTESİ KALABALIK

SAÜ’nün mevcut rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın bir dönem daha rektörlük yapmak sıcak baktığı konuşuluyor. Ayrıca Prof. Dr. Bünyamin Bezci, Prof. Dr. Hasan Sağlam, Prof. Dr. Sevdegül Aydın Mungan, Prof. Dr. Ali Taş ve Prof. Dr. Haluk Selvi gibi çok sayıda ismin de adaylık başvurusunda bulunduğu, rektörlük için nabız yokladığı biliniyor.

SAVAŞAN O TARİHTE ATANMIŞTI

2009 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünde öğretim üyeliği yapan, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne 15 Temmuz 2018 yılında atanmıştı.

Mevcut Rektör Fatih Savaşan’ın başka üniversite rektörlüğüne geçmek istediği ise henüz bilinmiyor.