USD 32,59
EUR 34,79
ALTIN 2.509,30
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ’de Atatürk anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84’üncü yılında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenen programla anıldı.

SAÜ’de Atatürk anıldı - Sayfa 1

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’ te saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan anma töreninde bir konuşma yapan Rektör Al, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle andığını söyleyerek programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SAÜ’de Atatürk anıldı - Sayfa 2

SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enis Şahin Atatürk’ün hastalık süreci ve vefatları hakkında konferans verdi. Atatürk’ün yaşamı boyunca geçirdiği hastalıklara değinen Prof. Dr. Şahin kayıtlara geçen hastalıkları, tedavi süreçleri ve vefat sürecinde yaşadığı zorlukları anlattı. Prof. Dr. Şahin, Atatürk’e vefatının 84’üncü yıldönümü münasebetiyle rahmet dileyerek programa katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkürlerini sundu.

SAÜ’de Atatürk anıldı - Sayfa 3

Atatürk’ü Anma Programında Öğr. Gör. Tuncay Kardaş yönetimindeki Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuvarla sahneye çıktı. Program, Rektör Prof. Dr. Hamza Al’ın Öğr. Gör. Tuncay Kardaş ve Prof. Dr. Enis Şahin’e teşekkür belgesi ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.