USD 32,33
EUR 35,12
ALTIN 2.308,97
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ’de Adalet Bilinci Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Adalet Bilinci” isimli bir konferans düzenlendi.  Konferansa Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı makamında ziyaret eden Yılmaz Akçil Rektör Al’ı yeni görevinden dolayı kutladı.

SAÜ’de Adalet Bilinci Konferansı - Sayfa 1

SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Narbay, Sakarya Bölge Adliye Başkanı Nuri Koçer, Sakarya 1.İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Atkan, Sakarya 2. İdare Mahkemesi Başkanı Eren Cenan, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Hakimler, Savcılar, Öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.

SAÜ’de Adalet Bilinci Konferansı - Sayfa 2

Konuşmasına milli şuurun önemine değinerek başlayan Danıştay 10. Daire Başkanı Akçil milli şuuru millet kültürüne, tarihine, diline, giyimine, manevi değerlerine sahip olmak, benimsemek ve bir hayat tarzı olarak yaşamak olarak tanımladı. Bu ülkede yaşamanın en önemli etkenlerinden birinin milli şuura sahip olmak olduğunu söyleyen Akçil, milli şuurun oluştuğu en önemli yerlerin üniversiteler olduğunu vurguladı.  Gençleri milli şuur bilinciyle yetiştirmenin önemine değinen Akçil, “Her millet, gençleri milli şuur bilinciyle yetiştirmek ister, eğer milli şuur gençliğe aktarılmazsa o millet tarihin derinliklerinde kaybolabilir.” dedi.

SAÜ’de Adalet Bilinci Konferansı - Sayfa 3

Milli ve manevi değerlerimizin aktarıldığı eserleri okumanın önemini vurgulayan Akçil kitap önerilerinde bulundu. Adalet bilincine sahip bireyler yetiştirmenin bir vazife olduğunu söyleyen Akçil,

“Değerlerimizi bugünlere taşıyan Kutadgu Bilig gibi alimlerin eserleri okunmalı. Bu kitapları tıpkı bir ders kitabı gibi alıp okumak muhakeme gücünü arttıracaktır.” dedi.

SAÜ’de Adalet Bilinci Konferansı - Sayfa 4

Konuşmasına Şeyh Edabalı’nin Osman Bey’e yazdığı ‘Ey Oğul’ nasihatini okuyarak devam eden Akçil, adalet bilincinin anlaşılması için okunması gereken bir eser olduğunu dile getirdi. Tarihin iz bırakmış hükümdarlarından örnekler veren Akçil,  toplumsal barışın yönetilmesi ve kişiyi topluma kazandırmak için adalet bilincine sahip iyi hakimlerin ve savcıların olması gerektiğine dikkat çekti. Konferansın sonunda Akçil Hukuk Fakültesi öğrencilerinin sorularını cevapladı.