USD 32,38
EUR 35,00
ALTIN 2.324,14
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ ve İL MEM Bilişimde Geleceğin Mesleklerini konuştu

Eğitimde iş birliği çalışmalarını sürdüren SAÜ ve İl MEM arasında “Bilişimde Geleceğin Meslekleri" konulu çalışma toplantısı Sakarya Öğretmen Destek Merkezinde yapıldı.

SAÜ ve İL MEM Bilişimde Geleceğin Mesleklerini konuştu
07 Haziran 2021 | 15:15
Son Güncelleme:

Toplantıda bilişim öğretmenleri tarafından gelecekte ortaya çıkabilecek meslek alanları ve bu alanlara yönelik Bilişim Lisesinde açılabilecek alan ve dal önerileri hakkında sunum yapıldı.

Türkiye'de yeni bir inovasyon

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, Sakarya İl MEM ile yapılacak yeni iş birliği alanından duyduğu heyecanı dile getirerek Bilişim Lisesinin Türkiye’de yeni bir inovasyon yaratması ve örnek olması hususunda SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi olarak yönetim, öğretim görevlileri ve tüm paydaşlarıyla her türlü desteği vermekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.



'Ülkemizin gelişmesine büyük katkı verecek'

Toplantıya ev sahipliği yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, geleceği bugünden görmek ve yeni nesil iş alanlarını öngörerek Sakarya’yı ve ülkemizi buna hazır hâle getirmek konusundaki gayretlerinin Sakarya’nın ve ülkemizin gelişmesine büyük katkı vereceğini belirterek bu konuda Millî Eğitim Müdürlüğünün tüm kadrolarıyla ve paydaşlarıyla mesaisiz çalıştıklarını ifade etti.

Öğretmen Destek Merkezindeki toplantıya; İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Numan Çelebi ve Doç. Dr. Ünal Çavuşoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Öz, İl MEM Şube Müdürü Sedat Bezci, Öğretmen Destek Merkezi Müdürü Mahmut Araz, Millî Eğitim Müdürlüğü Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezi Koordinatörü Cemil Kurt, Millî Eğitim Müdürlüğü Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezi Uzmanı Hasan Hakan Genç, SATSO MTAL Okul Müdürü Alaattin Topçu, SATSO MTAL öğretmenleri Mesut Borozan ve Emre Çalışkan, İMKB Sakarya MTAL öğretmeni Ömer Faruk Yıldız, Farabi MTAL öğretmeni Nazım Kıral katıldılar.

Konular: Sakarya