USD 32,57
EUR 34,73
ALTIN 2.490,42
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ REKTÖRLÜĞÜNE 9 İSİM ADAY

Sakarya Üniversitesinde rektör adaylığına 9 profesör resmen başvuru yaptı. Rektör adaylığına başvuran isimler yarın YÖK’te mülakata çağrıldı. Mülakat sonrasında belirlenen 3 isim ise önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığına gidecek ve atama kısa süre içerisinde yapılacak.

SAÜ REKTÖRLÜĞÜNE 9 İSİM ADAY
30 Haziran 2022 | 15:09
Son Güncelleme:
HABERFOKUS

Sakarya Üniversitesinde rektörlük ataması için kritik süreç başladı.

15 Temmuz 2018’de yapılan atamanın ardından 4 yıllık süreç sona erdi. Temmuz ayı içinde yapılması beklenen rektör ataması için de belirleme süreci resmen başladı. SAÜ rektörlüğü için adaylık başvuruları geçtiğimiz hafta sona ermişti. Haberfokus editörünün edindiği bilgilere göre 9 isim rektörlük için adaylık başvurusu yaptı.

BAŞVURU YAPAN İSİMLER

Mevcut rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan.

Sakarya Üniversitesi Diaspora Araştırmaları Merkezi kurucusu ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Kocabıçak.

YÖK Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Osman Karamustafa.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevdegül Aydın Mungan.

Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Salih Sağlam.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Şaban Kayıhan

Bakırçay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Taş.

YÖK MÜLAKATA ÇAĞIRACAK

Rektör adaylığına başvuran isimler 1 Temmuz Cuma günü Yüksek Öğretim Kurulu tarafından bire bir mülakat için çağırılacak. Mülakatların yapılmasının ardından ise rektör adayları arasından belirlenen 3 isim Cumhurbaşkanlığına gönderilecek.

SON KARAR CUMHURBAŞKANININ

YÖK’ün belirlediği 3 aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son kararı vererek SAÜ Rektörünü resmen atayacak. Rektör atamasının Temmuz ayı içerisinde yapılması bekleniyor. SAÜ’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre 15 Temmuz sonrasında atamanın her an yapılabileceği kaydediliyor.