USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAÜ İlahiyat Fakültesinden Akreditasyon Başarısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Akreditasyon Ajansından Uluslararası Akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

SAÜ İlahiyat Fakültesinden Akreditasyon Başarısı
26 Temmuz 2022 | 13:09
Son Güncelleme:

SAÜ İlahiyat Fakültesinin 2020 Ocak ayında İlahiyat Akreditasyon Ajansı’na (İAA) yapmış olduğu uluslararası akreditasyon başvurusunda sonuç açıklandı ve fakültenin birinci ve ikinci öğretim programları Uluslararası Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı. Bu sonuca göre, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Türkiye’de yüksek din öğretimi alanında akreditasyon alan ilk fakülte oldu.

Fakültenin kuruluşunun 30. yılında elde edilen bu başarının çok daha anlamlı olduğunu ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Bu önemli başarının fakültemiz ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağını, öğrenci tercihlerine olumlu yönde etki edeceğini ve genel olarak da kuruluşundan bu yana hep daha iyiye doğru gelişim göstermiş olan fakültemize yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyorum.” dedi.

“Bu başarı, hocalarımızdan idari personelimize ve öğrencilerimize kadar bütün mensuplarımızın ortak gayretleriyle ortaya çıkmış bir sonuçtur ve bu durum onu daha da değerli kılmaktadır.” diyen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, başarıdaki en büyük payın da Prof. Dr. Osman Güman başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Mete, Arş. Gör. Dr. Yunus Kaymaz, Arş. Gör. Tahir Çağman, Arş. Gör. Halil İbrahim Yılmaz, Arş. Gör. Afife Şeyma Taç ve Osman İşgüven’den oluşan Kalite ve Akreditasyon Kuruluna ait olduğunu belirtti.

SAÜ Rektörlüğü, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile fakülteye hizmet etmiş olan ve bugünlere gelmesinde katkıları bulunan idarecilere teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Bostancı, fakültenin kalite yolculuğunun devam edeceğini belirtti. Sözlerini “Alınan akreditasyonun fakültemize hayırlar getirmesini ve daha nice başarıları fakültemize nasip etmesini Allah Teâla’dan niyaz ediyorum.” diyerek tamamladı.

Akreditasyon belgeleri düzenlenecek törenle İlahiyat Fakültesine takdim edilecek.