USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SATSO'dan nitelikli istihdam hamlesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2022-2026 dönemi ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliği ve moderatörlüğünde Oda Hizmet Binasında gerçekleştirildi. SATSO Başkanı Altuğ, “Nitelikli istihdam için ciddi şekilde kolları sıvadık. Sakarya’nın ihtiyacı olan 4-5 ana dalda kısa sürede niteliksiz vatandaşlarımıza nitelik kazandırarak firmalarımızda istihdam edilmesini sağlayacağız.” müjdesini verdi.

SATSO'dan nitelikli istihdam hamlesi - Sayfa 1

Oda bünyesinde çalışmalar yürüten Meslek Komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği ve sektör temsilcilerinin birbirlerinin sorunları hakkında fikir sahibi olarak dayanışmanın amaçlandığı toplantıya her iki başkanın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, 34 Meslek Komitesinin Temsilcisi ve basın mensupları iştirak ettiler.

SATSO'dan nitelikli istihdam hamlesi - Sayfa 2

Toplantının açılışını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “2022-2026 döneminin ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısına hoş geldiniz. Yeni meslek komitelerimizle güzel çalışmalar gerçekleştireceğimiz bir dönem diliyorum. Bu toplantıları Mart ve Eylül aylarında yılda 2 kez hep birlikte gerçekleştirmeye, sorunları ve çözüm önerilerini konuşarak ortak akıl ile bir sonuca varmayı, Oda Yönetim Kurulu olarak da çalışmalarımızı bu minvalde planlamayı umuyoruz. Oda yönetimi olarak bizler daima meslek komitelerimiz ile iletişim halindeyiz, olmaya da devam edeceğiz. Sizlerden ne kadar fikir, çözüm talebi gelirse bizler de o kadar çalışıyoruz ve bu nedenle odamızın işleyişinde meslek komitelerimizin toplantıları ve çalışmaları oldukça önem arz ediyor. Sizler üyelerin ve sektörlerin sesisiniz. Hepinize yapacağınız çalışmalar ve vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SATSO'dan nitelikli istihdam hamlesi - Sayfa 3

Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Yeni dönemin ilk Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı tüm meslek komitelerimize ve Odamıza hayırlı olsun. Bu ve bunun gibi ortak akıl ile çalışma ve çözüm odaklı, bol katılımlı toplantıların ve çalıştayların daha çok yapılacağı, örnek faaliyetlerin ortaya çıkacağı bir dönem geçirmeyi umuyorum. Katkı veren tüm komitelerimize teşekkür ederim.” dedi.

SATSO'dan nitelikli istihdam hamlesi - Sayfa 4

Her iki Başkanın konuşmasının ardından SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı, Oda Hizmetleri, Mevzuat Bilgilendirme, 2022-2025 Stratejik Planı ve Meslek Komiteleri İş Planları Çalıştayları konusunda meslek komitesine mensup katılımcılara sunum gerçekleştirerek bilgiler paylaştı.