USD 32,33
EUR 34,86
ALTIN 2.389,25
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SATSO’dan bir ilk daha: “SATSO Mutfak Sanatları Akademisi Açılıyor”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hayata geçirilen SATSO Mutfak Sanatları Akademisi açılıyor.

SATSO’dan bir ilk daha: “SATSO Mutfak Sanatları Akademisi Açılıyor”
23 Nisan 2024 | 17:32
Son Güncelleme:

SATSO Mutfak Sanatları Akademisi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Desteği ile 2019 başlayan “Gastro Sakarya projesinin ikinci ayağı olarak hayata geçti.


Bünyesinde dünya mutfağı, Sakarya’nın coğrafi işaretli lezzetleri ve kültürel tatlarının tüketici ile buluşturulacağı ve aynı zamanda aşçı, aşçı yardımcısı, barista, pasta ustası yetiştirmek üzere nitelikli eğitimlerin verileceği SATSO Mutfak Sanatları Akademisi bu alanda Sakarya’da ilk olacak.


Akademinin Meclis Üyeleri Lansmanı 24 Nisan Çarşamba günü SATSO aylık olağan meclis toplantısı öncesi saat 14:30’da SATSO Hizmet Kampüsü’nde Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan ev sahipliğinde gerçekleşecek.


SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “4 yıldır üzerinde çalıştığımız, şehrimizin coğrafi işaretli tatları ve unutulmuş yerel lezzetlerine hayat vermek için çabaladığımız “Gastro Sakarya” projemizin ilk ayağı olan “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabımızın ardından projemizin ikinci ayağı olan SATSO Mutfak Sanatları Akademisi’ni de şehrimize kazandırıyoruz.


Bu önemli projenin şehrimize çok önemli katkıları olacak. Hem kültürel lezzetlerimizi geniş bir yelpazede misafirlerimize sunacağımız restoranımız, hem de yiyecek-içecek sektörü için yeni girişimcilerin ve nitelikli personelin eğitim alacağı akademiyi şehrimize kazandırmış olacağız. Nisan ayı olağan meclis toplantımızın hemen öncesinde gerçekleştireceğimiz açılış ve lansman törenine herkesi bekliyoruz.” dedi.