USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SATSO Üyeleri ve Malezyalı Firmalar İkili İş Görüşmeleri Yaptı

Enerji, petrol, gıda, kozmetik, tekstil, plastik ve kauçuk sektöründen SATSO üyesi firma temsilcileri ve Malezyalı firmaların temsilcileri ticari iş birliği için bir araya geldiler

SATSO Üyeleri ve Malezyalı Firmalar İkili  İş Görüşmeleri Yaptı - Sayfa 1

SATSO Hizmet Binasında gerçekleşen programa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Gün ve Gökhan Tiryaki, Sayman Üye Volkan Terzioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Behlül Bayrak ve Orhan Gazi Kılıçaslan ev sahipliği yaparken Malezya heyetinden ise Malezya Ulusal Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Haji Muhamad Amin Fahmi, Başkan Yardımcıları Khairul Azahar ve Abdul Aziz ile Oda temsilcileri ile SATSO üyesi firma yetkilileri ve Malezyalı firma temsilcileri katıldılar.

SATSO Üyeleri ve Malezyalı Firmalar İkili  İş Görüşmeleri Yaptı - Sayfa 2

İkili iş birliği görüşmelerinin açılışını töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün Sakarya’nın sosyoekonomik yapısı, uluslararası ticaret potansiyeli, iki taraf arasındaki ticaret hacmi hakkında bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Gün, yaşanan elim deprem felaketinde hayatını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında şunları dile getirdi; “Sakarya; her alanda, her sektörde ve her kapasitede üretim yapan; tüm yolların içinden geçtiği, birçok kültürün birbiriyle uyum içerisinde yaşadığı ve bu kültürel zenginliği üretim gücüyle harmanlamış özel bir kenttir. Kendini her geçen gün geliştiren, ulusal ve uluslararası etkinliğini artıran ilimiz, çizgisini bozmadan gelişmeyi odağına almış, enerjisini hep daha iyisi için harcayan bir yapıya sahiptir.

SATSO Üyeleri ve Malezyalı Firmalar İkili  İş Görüşmeleri Yaptı - Sayfa 3

Dolayısıyla iddialı bir kentiz ve bu iddiamızı da; yıllarla beraber artan ihracat kapasitemiz, organize sanayi bölgelerimiz, dünya markalarına ev sahipliğimiz, geleneksel ve günümüz teknolojilerini harmanlayan tarımsal üretim merkezlerimiz ile doğruluyoruz. Tarım bu şehrin birinci önceliğidir. Oda olarak biz de buna uygun olarak organize sanayi bölgelerimizi tarım alanı olmayan arazilere kuruyoruz. Odamızın da tarımsal anlamda ciddi çalışmaları bulunuyor. En önemlisi de dünyada sayılı ülkede bulunan doku kültürü laboratuvarımızdır.

SATSO Üyeleri ve Malezyalı Firmalar İkili  İş Görüşmeleri Yaptı - Sayfa 4

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 15 bini aşkın üyesi ve köklü geçmişi ile şehrin en büyük mesleki sivil toplum kuruluşudur. Sadece üyelerinin değil, şehrin ve ülkenin menfaatini gözeten, “A kalite hizmet belgesi”ne ve uluslararası hizmet anlayışına sahip bir kurumdur.

Bugün global pazarlar hiç olmadığı kadar birbirine yakın ve ulaşılabilir bir konumda. Biz de üyelerimizin kurumsal, vizyonel ve ticari yapısının gelişimi, küresel pazara adaptasyonu konusunda ciddi gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda Malezya ile ticaret hacmimizin gelişmesi yolunda da bugün gerçekleştireceğimiz ikili iş görüşmeleri önemli bir adım olacaktır.