USD 32,54
EUR 34,90
ALTIN 2.434,95
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SATSO Meclis Üyeleri Ekonomiyi Ve Gündemi Değerlendirdi

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda meclis üyeleri sektörel sorunları, şehrin ve ülkenin gündemine yönelik görüşlerini dile getirdi.

SATSO Meclis Üyeleri Ekonomiyi Ve Gündemi Değerlendirdi - Sayfa 1

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen meclis toplantısının Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi maddesinde meclis üyeleri sektörel sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi.

SATSO Meclis Üyeleri Ekonomiyi Ve Gündemi Değerlendirdi - Sayfa 2

Söz konusu maddede konuşan 31. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Behlül Bayrak, “Biz göreve geldiğimizden beri cep telefoncuların en önemli sorunu olan hat açılımlarındaki usulsüzlüklerde verilen cezaların hapis gibi cezalar olmasıydı. TOBB’daki değerli meslektaşlarımız ve Odamız öncülüğünde itirazlarımız sonucunda fiziki yerine maddi cezalara çevrildi. Başka bir sorun; iş yerlerinde çalışanların hataları veya işlemlerine yönelik alınan para cezası sicilinize işleniyordu ve sakıncalı vatandaş statüsüne geliniyordu. TOBB ve MOBİSAD iş birliğinde yapılan çalışma ile infaz ertelemenin sicilden kaldırılması konusunda gelişme oldu. Birçok sektör temsilcimiz çok memnun oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

SATSO Meclis Üyeleri Ekonomiyi Ve Gündemi Değerlendirdi - Sayfa 3

29. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız, “LYS gerçekleşti. Ülkemizde meslek ve teknik liselerine, çıraklık eğitimlerine büyük bir başvuru var. Gelişme ve kalkınma konusunda çok sevindirici bir haber. Temmuz ayı başında asgari ücret arttı. Çalışanlarımız sevinçli ve mutlu demek isterdim ancak kimse mutlu değil. Bizim gibi işverenler ise bu giderleri nasıl karşılayacaklarını düşünüyoruz. Özel okulların ücret artış kuralı belli. Ocak ile Mayıs arasında artış yapma hakkımız var ve bu sene yüzde 60’lara çıkması gerekirken yüzde 36’da sınırlandırıldı. Akaryakıt, elektrik, yakıt, asgari ücret gibi birçok kaleme 1 yılda ciddi zamlar geldi. Maalesef bizim gelirimiz aynı ve zam oranımızda sınırlandırılıyor. En büyük üretici okullardır ve birey yetiştiriyorlar.” diye konuştu.

SATSO Meclis Üyeleri Ekonomiyi Ve Gündemi Değerlendirdi - Sayfa 4

1. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Turgay Çelik, “Tüm sektörlerde kapasiteli ve nitelikli çalışan problemi yaşıyor. SATSO başta olmak üzere başkanı olduğum SAMİB olarak da sahaya indik, aileler ile görüştük. Okuyup işsiz kalmak hem birey için, hem de aileleri için büyük bir yıkım. Nitelikli personellere yönelik firmalar arasında da ciddi bir rekabet var. Firmalar sürekli birbirlerinden transfer yapıyorlar.” dedi