USD 32,36
EUR 35,00
ALTIN 2.322,99
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sapanca’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı coşkuyla kutlandı

Sapanca’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı coşkuyla kutlandı
23 Haziran 2022 | 10:10
Son Güncelleme:

Hükümet Konağı önünde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'ndaki programa geçildi.

Başkan Özen; “Halkımız yaşlısıyla genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna, canlarını feda etmekten çekinmemişlerdi. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen aziz Türk milleti her türlü eziyet, işkence, cefa ve tehlikelere katlanarak, bu sıkıntıların üstesinden gelmesini bilmiştir. Yüreği vatan sevgisi ile dolu halkımızın direnciyle, işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu kahramanlık ve yiğitliklerin, vatan için kendisini seve seve feda edenlerin anıları ile doludur.

Saygıdeğer hemşerilerim, hak ve hürriyetten yoksun toplumların hayatta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev. Bize emanet edilen bölünmez bütünlüğü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı her daim uyanık olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla yâd ediyorum. Hemşerilerimin Sapanca’mızın kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir okundu ve halk oyunu gösterileri yapıldı. Lise ve ortaokullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Canpolat ve Başkan Özen, tarafından hediyeler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından sergilenen çeşitli marşlar sonrasında, tarihi Rüstempaşa Camisi minaresine, ilçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Türk Bayrağı asıldı. Törenin ardından öğle namazı sonrası Rüstempaşa Camisinde şehitlerimiz adına Kur'an-ı Kerim okundu helva dağıtımı yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının eşliğinde protokol ve misafirlerle ilçede kortej yürüyüşü ile program son buldu.