USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.325,54
BIST100 9.092
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sapanca 4. El Sanatları Festivaline Coşkulu Açılış

Sapanca 4. El Sanatları Festivali, Kırkpınar'daki Sapanca Festival ve Fuar Alanı'nda Kartepe Çocuk Mehteran Takımı eşliğinde coşkulu bir şekilde açıldı.

Sapanca 4. El Sanatları Festivaline Coşkulu Açılış - Sayfa 1

Kırkpınar'daki Sapanca Festival ve Fuar Alanı'nda Kartepe Çocuk Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleşen festival açılışına, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Ayan Bostancı, meclis üyeleri ve daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı. 

Sapanca 4. El Sanatları Festivaline Coşkulu Açılış - Sayfa 2

Festivalde 4 gün boyunca hem Sapancalıların hem de ilçeyi ziyaret edecek turistlerin çok güzel vakitler geçeceğine inandığını söyleyen Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sapanca 4. El Sanatları Festivaline Coşkulu Açılış - Sayfa 3

Festivallerden ilçe turizmine büyük katkı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise Sapanca Festival ve Fuar Alanı'nın çok sayıda etkinliği ilçeye çekmeye devam ettiğini bunun da ilçenin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Sapanca'da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) yapılmasının planlandığını da açıklayan Özen, görüşmelerin olumlu olması durumunda etkinliğin TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirileceğini söyledi. Sapanca'nın geleceğinin turizm olduğuna dikkat çeken Özen, bu gibi fuar ve festivallerin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağa inandığını ifade etti. Konuşmalar sonrası açılış kurdelasını kesen protokol üyeleri daha sonra stantları ziyaret ederek katılımcılardan satışını yaptıkları ürünler hakkında bilgiler aldı.

Sapanca 4. El Sanatları Festivaline Coşkulu Açılış - Sayfa 4

Misafirler keyifli zaman geçirmekteler

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz, El Sanatları Festivali, Marmara’nın incisi olan Sapanca’mıza marka şehir olma yolunda önemli katkılar sağladığını görüyoruz. İlçemizde yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler sanatçıyı, halkı ve yerel yönetimleri bir araya getirmektedir. Bu sayede kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlamakta. İlçemizin ülke genelinde tanınmasına vesile olmaktadır. Sapanca Festival ve Fuar Alanı dört gün boyunca binlerce misafiri ağırlamaya devam edecek. Gölün kıyısının verdiği eşsiz manzaranın ayrıcalığı ile hem stand sahipleri hem de festivale gelen misafirler keyifli zaman geçirmekteler. 4 gün devam edecek festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.