USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Sanatın öğretici gücüne ihtiyacımız var”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ ortaklığında gerçekleştirilecek 7. Sakarya Film Festivali’nin lansmanı yapıldı.

“Sanatın öğretici gücüne ihtiyacımız var” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi’nin ortaklığıyla bu yıl ilk kez “uluslararası” statü kazanan Sakarya Kısa Film Festivali’nin 7’incisi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğası, kültürü ve değerlerini dünyaya tanıtan festival öncesi lansman programı düzenledi. Adapazarı Ormanpark’ta yapılan lansmanda sanat, siyaset, bürokrasi ve akademisyen camiası ağırlandı.

“Sanatın öğretici gücüne ihtiyacımız var” - Sayfa 2

Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Ak, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Adıgüzel, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve SAÜ öğretim görevlileri ile basın mensupları katıldı.

“Sanatın öğretici gücüne ihtiyacımız var” - Sayfa 3

Başkan Yüce’den “gururluyuz” mesajı

Önemli temasları sebebiyle programa katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, paylaştığı mesajda sanatın ve sanatkarın asılsız iddiaların dolaştığı dijital çağda öğretici ve birleştiricilik noktasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’nın kültürünü ve tarihini dünyaya tanıtacak olan her projeye, tüm imkanlarıyla destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Yüce, çalışmaya ortak oldukları için gururlu olduklarını söyledi.

“Sanatın öğretici gücüne ihtiyacımız var” - Sayfa 4

Başkan Ekrem Yüce, bilgi kirliliğinin fazla olduğu bu çağda, sanatın gücüne ihtiyacın olduğunu kaydederek, “Sakarya’nın ulusal ve uluslararası camiada bu tarz kültürel faaliyetleri ile ön plana çıkması bizleri memnun etmekte ve gururlandırmaktadır. Dünya yaratıldığı günden beri sanatın sahip olduğu gücü inkâr etmek mümkün değildir. İçerisinde yaşadığımız çağda gerçek sanatın ve sanatkârın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. İletişim kanallarının yaygınlaşması ve tüketim kültürü sebebiyle yanlış ve yalan pek çok bilgi bir filtreye tabi tutulmaksızın ortalıkta kol geziyor. İnsanlar asılsız iddialarla birbirilerini yıpratıyorlar. İnsanoğlu merhamet duygusunu ve paylaşma erdemini kaybederek iyiden iyiye bireyselleşmeye başladı. İşte tam bu çağda sanatın öğretici ve birleştirici gücüne ciddi manada ihtiyaç duyuyoruz. Bizler sanat sayesinde kısa veya uzun metrajlı filmler sayesinde acının ne olduğunu anlayabiliriz.” dedi.