USD 42,51
EUR 49,57
ALTIN 5.771,58
BIST100 10.956

Samsun’da Patlayan Su Borusu 8 Saatlik Çalışmayla Onarıldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde altyapı çalışması sırasında patlayan ana su borusu, ekiplerin 8 saatlik yoğun müdahalesiyle onarıldı.

02 Şubat 2025 | 19:37
Son Güncelleme:
Samsun’da Patlayan Su Borusu 8 Saatlik Çalışmayla Onarıldı - Sayfa 1

Olay, Liman Başkanlığı girişinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yaptırılan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları sırasında meydana geldi. Müteahhit firmaya ait bir iş makinesi, kazı çalışmaları sırasında yanlışlıkla ana içme suyu borusunu patlattı.

Samsun’da Patlayan Su Borusu 8 Saatlik Çalışmayla Onarıldı - Sayfa 2

Patlayan 1000 mm çapındaki su borusunun tamiri için ekipler seferber oldu. Önce borudaki suyun tamamen boşalması beklendi, ardından yoğun onarım çalışmaları başladı. Kesinti sürecinde şehre depolardaki su verilerek geçici çözüm sağlandı, ancak İlkadım ve Atakum’un bazı bölgelerinde su kesintileri yaşandı. Ekiplerin 8 saatlik kesintisiz çalışması sonucunda onarım tamamlandı ve ana şebeke borusu yeniden devreye alındı.