USD 32,44
EUR 34,79
ALTIN 2.479,12
BIST100 9.530
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Samsun’da ormanlar yangınları için yeni önlem

Samsun'da 05 Temmuz-31 Ekim 2022 tarihleri arasında tescilli piknik ile mesire alanları haricindeki ormanlarda ateşli piknik yapmanın, motorlu taşıt kullanmanın, dolaşmanın ve kamp yapmanın yasaklandığı bildirildi.

Samsun’da ormanlar yangınları için yeni önlem
06 Temmuz 2022 | 13:46
Son Güncelleme:

Mevsimsel koşullar sebebiyle hava sıcaklıklarında görülecek yükselişin her geçen gün kendini hissettireceği zaman diliminde ormanların korunmasına ilişkin tedbirler devreye alındı. Samsun Valiliği tarafından verilen kararlar doğrultusunda 31 Ekim 2022'ye kadar ormanlık alanların kullanımı ve muhtemel orman yangınlarına dair yeni önlemler alındı.

'ORMAN YANGINLARININ YÜZDE 95'İ İNSAN KAYNAKLI'

Küresel iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık nedeniyle çok daha sorumlu ve bilinçli olmak gerektiğini ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Yaz aylarında maalesef gerek dünyada gerekse ülkemizde orman yangınları yaşanabiliyor. Orman yangınlarının yüzde 95 gibi ciddi bir oranının insan kaynaklı olduğu düşünüldüğünde bizlere daha fazla sorumluluk düşüyor. İnsanoğlunun ortak varlıkları olarak kabul edilen ormanlarımızın dünyamıza ve dolayısıyla bizlere sunduğu faydaları daha iyi idrak etmeli ve bu mirası geleceğe taşımak hatta geliştirmek için çok özen göstermeliyiz" dedi.

"BU ÖNLEMLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Samsun'un yer aldığı coğrafya ve doğal kaynaklarını korumak için yeni tedbirleri devreye aldıklarını belirten Zülkif Dağlı, "Oksijenimizi üreten, su varlığımızı ve topraklarımızı koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanlarımızda 31 Ekim 2022 tarihine kadar yeni tedbirleri devreye aldık. Bugünden itibaren gerek ormanlık alanlarda gerekse ormanlarımıza zarar verebilecek keyfi eylemler için yaptırımlarımız olacak. Sürdürülebilir bir gelecek için ormanlarımızı hep birlikte korumalıyız. Yaşam kaynağımız olan ormanlarımızın korunmasına yönelik bu önlemleri almak zorundayız" diye konuştu.