Samsun’da Kaçak Avcılara Geçit Yok: 17 Kişiye Yasal İşlem
Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Tekkeköy ilçesinde düzenledikleri denetimlerde yasa dışı avlandığı tespit edilen 17 kişiye yasal işlem başlattı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, doğal yaşamı koruma ve kaçak avcılığı önleme çalışmaları kapsamında son 3 gün içinde geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi.
Denetimler sırasında kaçak avlandığı belirlenen 17 kişi yakalanırken, şahısların yanında 17 adet ruhsatsız av tüfeği, avlanması yasak olan 4 orman çulluğu ve çok sayıda kartuş ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten işlem başlatıldı.