USD 32,61
EUR 34,74
ALTIN 2.512,17
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakaryaspor'un rakibi Bodrumspor! Maç öncesi öne çıkan son notlar...

Sakaryaspor Haberleri: Son olarak yaşanan deprem nedeniyle ligden çekilme kararı alan Yeni Malatyaspor'u 3-0 hükmen galip geçen Sakaryaspor, ligin zorlu ekiplerinden Bodrumspor ile karşılaşacak. Ligin üst sıralarını ilgilendiren karşılaşma iki takım arasındaki 11. randevu olarak tarihe geçecek.

Sakaryaspor'un rakibi Bodrumspor! Maç öncesi öne çıkan son notlar...
19 Mart 2023 | 19:53
Son Güncelleme:

Spor264.com.tr
Spor Toto 1. Lig'de son haftalarda gösterdiği performansla dikkat çeken Sakaryaspor, 27'nci hafta mücadelesinde Bodrumspor ile 20 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de Sakarya Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Yeşil-siyahlıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak olan karşılaşma iki takım arasındaki 11'inci karşılaşma olarak tarihte yerini alacak.

11. Randevu!

Sakaryaspor ile Bodrumspor, tarihinde 10 kez karşı karşıya gelirken, yeşil-siyahlı temsilcimiz 5 kez galip geldi. Muğla ekibi ise 3 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşadı. 2 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım son olarak Spor Toto 1. Lig 2022/2023 sezonu ilk devresinin 8'inci haftasında karşı karşıya geldi. Bodrumspor, Sakaryaspor'u 5-0 mağlup ederek hem 3 puanın sahibi oldu hem de yeşil-siyahlılara karşı en farklı galibiyetini elde etti. Muğla ekibinin gollerini Kenan Özer(2), Samet Yalçın(2) ve Adis Jahovic kaydetti. Bu maçın ardından Sakaryaspor Teknik Direktörü İlker Püren ile yolların ayrılma kararı alınmıştı.

Sakaryaspor ise en farklı galibiyetini 2018/2019 sezonunda oynanan TFF 2. Lig mücadelesinde 5-2'lik skorla elde etmeyi başardı. Sakaryaspor'un gollerini Zahit Fındık(2), Dilaver Güçlü(2) ve Ferhat Yazgan kaydetmişti.

Yeşil-siyahlı temsilcimiz iç sahada oynadığı 4 maçta 2 kez galip gelmeyi başarırken, deplasmanda oynadığı 6 maçta 3 kez galibiyete ulaşan taraf oldu. Bodrumspor ise kendi sahasında 5 maçta 2 kez, deplasmanda oynadığı 4 maçta 1 kez galip gelebildi.

Bodrumspor, Sakaryaspor'a karşı aldığı tek deplasman galibiyetini 2020/2021 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde 6-2'lik skorla elde etti. Sezon sonunda Sakaryaspor'a transfer olan Ozan Sol, yeşil-siyahlı temsilcimize karşı hat-trick yapma başarısı göstermişti. Diğer golleri ise Oğuzhan Türk ile Harun Kavklıdere(2) kaydetmişti.

MAÇIN HAKEMİ

Spor Toto 1.Lig'in 27.Haftasında görev yapacak olan hakemler belli oldu. Sakaryaspor- Bodrumspor maçını Eskişehir Bölgesi hakemlerinden Turgut Doman yapacak. murat Şener ve Muhammet Ali Doğan yardımcı olarak görev yaparken Fatih Tokail ise dördüncü hakem olarak karşılaşmada görevlendirildi.

En Son Samsunspor Maçı
Bodrumspor maçı öncesine kadar Turgut Doman, 4 kez Sakaryaspor maçlarında düdük çaldı. Yeşil-siyahlı temsilcimiz bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Turgut Doman'ın yönettiği son Sakaryaspor maçı ise ligin ilk yarısında oynanan 3-2'lik Samsunspor-Sakaryaspor mücadelesi oldu. Turgut Doman, konuk ekip Bodrumspor maçını ise 2 kez yönetirken bu maçlarda yeşil-beyazlılar sahadan 1 galibiyet 1 beraberlik ile ayrıldı.

SAKATLAR VE CEZALILAR

Denizlispor maçında sarı kart görmesiyle birlikte Samsunspor maçında cezalı duruma düşen Michal Nalepa, Bodrumspor maçıyla birlikte formasına kavuşacak. Bodrumspor sınavı öncesi yeşil-siyahlılarda İsmail Erdoğan ve Ümit Kurt'un kart cezası bulunuyor. Kabongo Kasongo'nun Bodrumspor maçında da oynaması zor görünüyor. Samsunspor maçında aldığı darbeyle sakatlanan ve hafta içi antrenmanlara katılamayan Hadi Sacko, ilk antrenmana takımla birlikte çıkabildi. Sakatlığı bulunan Isaac Donkor'un durumu da maç saati sağlık ekibi tarafından kararlaştırılacak. Tecrübeli teknik direktör Taner Taşkın, Bodrumspor karşısında kuracağı kadro maç günü netlik kazanacak.

Bodrumspor'da ise Dever Orgill, Umar Aminu ve Burak Öksüz bu önemli maçta sakatlıkları sebebiyle kadroda yer alamayacak.

BODRUMSPOR'UN PERFORMANSI

Spor Toto 1’inci Lig’de 27’nci hafta heyecanı devam ediyor. Temsilcimiz Sakaryaspor, ligin zorlu ekiplerinden Bodrumspor ile 20 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Sakarya Atatürk Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen yeşil-siyahlılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. İşte rakip Bodrumspor’un lig performansı...

Son iki maçından da mağlubiyetle ayrılan Bodrumspor, Spor Toto 1’inci Lig’de 41 puanla, Sakaryaspor’un hemen altında play-off hattında 7’nci sırada yer alıyor. Muğla ekibi bu sezon oynadığı 25 karşılaşmada 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Yeşil-beyazlılar rakip filelere 38 gol gönderirken kalesinde ise 26 gole engel olamadı ve +12 averaja sahip. Bodrumspor, ligde Pendikspor ile en çok gol atan 4’üncü takım olarak dikkat çekiyor.

Bodrumspor bu sezon en farklı galibiyetini ligin ilk devresinde Sakaryaspor’u mağlup ederek yaşadı. Yeşil-beyazlılar Sakaryaspor’u Kenan Özer(2) Samet Yalçın(2) ve Adis Jahovic’in golleriyle 5-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi olmuştu. Sakaryaspor ise bu skorla bu sezon en farklı mağlubiyetini yaşamış oldu.

Öte yandan bu sezon 8 mağlubiyet yaşayan Muğla ekibi, en farklı mağlubiyetini ise 3-0’lık skorla yaşadı. Yeşil—beyazlılar deplasmanda Pendikspor’a mağlup olarak ligdeki 3’üncü mağlubiyetini yaşamıştı.

Bodrumspor'un Son 5 Maçı:

Adanaspor 1 - 2 Bodrumspor
Eyüpspor 1 - 0 Bodrumspor
Bodrumspor 2 - 0 Altay

Manisa FK 2 - 1 Bodrumspor
Bodrumspor 1 - 2 Çaykur Rizespor

Bodrumspor’un En Skorer İsmi Kenan Özer

35 yaşındaki tecrübeli futbolcu Kenan Özer, Bodrumspor’daki ilk sezonunda gösterdiği performansla öne çıktı. Ligde 23 kez yeşil-beyazlı formayı üzerine geçiren forvet oyuncusu 8 gol ve 3 asistlik performansıyla 11 gole direkt katkı sağladı.

BODRUMSPOR'DA TANIDIK YÜZLER

Spor Toto 1. Lig’in 27’nci haftasında tekrar çıkışa geçmek isteyen Sakaryaspor ile Bodrumspor, 20 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Sakarya Atatürk Stadyumu’nda 3 puan için kozlarını paylaşacak. Bu önemli karşılaşma, Bodrumspor forması giyen Hakan Özmert ile Burak Öksüz için de büyük anlam taşıyor. Her iki oyuncu da kariyerlerinden bir dönem Sakaryaspor forması giyme şansı yakalamıştı.

Altyapısında yetiştiği takıma karşı oynayacak!

Fransa’nın Nantes kentinde dünyaya gelen ve aslen Sakaryalı olan 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu Hakan Özmert, Sakaryaspor’un altyapısında yetişti. Ardından burada profesyonel futbol yaşantısına adım atan orta saha oyuncusu 2003-2005 yılları arasında yeşil-siyahlılarda 7 maçta görev yaptı. 2005 yılında Karşıyaka’ya kiralanan Hakan Özmert, burada da 12 maçta forma giydi ve 1 gole imza attı. 2005-2007 yılları arasında tekrar Sakaryaspor formasını sırtına geçiren Hakan, 47 maçta Sakaryaspor arması için mücadele etti ve 1 gol kaydetti. Özmert, sonrasında sırasıyla Antalyaspor, Karabükspor, Orduspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Başakşehir, formalarını giydi.

Burak Öksüz 2020/2021

Son olarak Süper Lig’de Hatayspor forması giyen Burak Öksüz, deprem felaketinden en çok etkilenen Hatay’ın ligden çekilmesinin ardından Bodrumspor’a transfer olmuştu. Henüz Bodrumspor ile resmi maça çıkmayan futbolcu, 2020/2021 sezonunda Sakaryaspor’da görev yapmıştı. Yeşil-siyahlılarla 37 maçta forma giyen futbolcu, 3 gole imza atmayı başarmıştı. Sakatlığı bulunan Burak Öksüz'ün Sakaryaspor karşısında forma giymesi beklenmiyor.

Sakaryaspor-Bodrumspor maçı hangi kanalda?

Ligde 27’nci haftanın kapanış maçında, play-off hattında 43 puanla 6’ncı sırada yer alan Sakaryaspor ile 41 puanla 7’nci sırada yer alan Bodrumspor 20 Mart Pazartesi günü saat 3 puan mücadelesi verecek. Sakaryaspor’un cezası nedeniyle karşılaşma seyircilere kapalı olarak oynanacak. Mücadeleyi televizyondan takip etmek isteyen yeşil-siyahlı taraftarlar da karşılaşmanın hangi kanaldan, saat kaçta yayınlanacağını merak ediyor.

20 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak olan Sakaryaspor-Bodrumspor mücadelesini televizyondan takip etmek isteyen taraftarlar TRT Spor ile BeIN Sports ekranlarından karşılaşmayı canlı olarak izleyebilecek. Maç öncesi ve sonrası yaşanan tüm gelişmeleri Spor264.com.tr ile Medyabar.com’dan takip edebilecek.

Dev Ekran Kurulacak

Öte yandan, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç yaptığı açıklamada Bodrumspor maçı için Sakarya Atatürk Stadyumu'nda dev ekran kurulacağını duyurdu. Yeşil-siyahlı taraftarlar da karşılaşmanın oynanacağı saatte Sakarya'da hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor.

Sakaryaspor-Bodrumspor maçına hava nasıl olacak?

Sakaryaspor-Bodrumspor maçının oynanacağı saat 20.00 itibariyle Sakarya'da hava durumunun az bulutlu ve açık olacağı tahmin edilirken sıcaklığın ise 8 derece olması bekleniyor. Rüzgarın ise 4 km hızla Kuzey yönünden eseceği tahmin ediliyor.

(MEDYABAR)