USD 32,59
EUR 35,01
ALTIN 2.450,50
BIST100 9.789
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakaryaspor’da nefes kesen sezonun hikayesi

Misli.com 2’nci Lig Play-Off yarı final rövanş maçında Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor’u kendi sahasında 5-1 mağlup ederek finale yükseldi. Sakaryaspor’un finale yükseldiği sezonun nefes kesen hikayesi haberimizde.

Sakaryaspor’da nefes kesen sezonun hikayesi - Sayfa 1

HABERFOKUS/SERDAR ÇORUH

Misli.com 2.Lig’inde 2020-2021 sezonu Play Off maçlarında finale yükselen Sakaryaspor’da moraller yerinde. Finalde Kocaelispor ile tarihi bir maç oynayacak olan Yeşil Siyahlılar bu yıl ligde inişli çıkışlı bir grafik çizse de son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla Play Off’lara katılmayı erkenden garantilemişti. Normal sezonu ikinci sırada bitiren Sakaryaspor’un 2020-2021 sezonu hikayesini sizin için derledik.

Sakaryaspor’da nefes kesen sezonun hikayesi - Sayfa 2

KONGRE İLE BAŞLAYAN SEZON

2019-2020 sezonunda 2.Lig Play Off çeyrek finalinde Ankara Demirspor’a elenen Sakaryaspor’da başkan Cumhur Genç ve yönetimi istifa etmiş ve kongre tarihi Ağustos ayına kalınca Sakaryaspor transferlere bir türlü başlayamamıştı. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumunda 16 Ağustos 2020’de Cevat Ekşi, Uğur Akkuş’un karşısında seçimi kazandıktan sonra transfer için kolları sıvadı. Yeni bir yapılanmaya giden Sakaryaspor sezona 15 yeni transferle başladı.

 

Sakaryaspor’da nefes kesen sezonun hikayesi - Sayfa 3

15 YENİ TRANSFER

Sakaryaspor yeni sezon için kaleye Alican Şeker’i transfer ederken sırası ile şu isimlere imza attırıldı: Oğuzhan Kayar, Burak Öksüz, Caner Koca, Ali Özgün, Mehmet Boztepe, Özkan Taştemur, Çağrı Ortakaya, Muhammet Reis, Alper Koçaklı, Fatih Tultak, Devrim Taşkaya, Nuri Fatih Aydın, Hakan Aslantaş, Alim Can Menteşe. Sezon sonuna kadar yeni transferlerden Ali Özgün 18, Muhammet Reis ise 12 gol atarak takımın başarısında büyük pay sahibi oldu.

İSMAİL ERTEKİN İLE BAŞLANDI

Takımın başına ise İsmail Ertekin getirilmişti. 9 oyuncu ile de sözleşme yenilenmiş geniş bir kadro yapılandırılması oluşturulmuştu

Sakaryaspor’da nefes kesen sezonun hikayesi - Sayfa 4

KABUS GİBİ İLK 5 HAFTA

Sakaryaspor pandemi gölgesinde geçen sezonu 20 Eylül’de Konya deplasmanında açtı. 1922 Konyaspor ile karşılaşan Sakaryaspor, 53. Dakikada Muhammet Reis’in golü ile kritik deplasmandan galibiyetle dönmüş ve sezona 3 puanla başlamıştı. Ancak sonraki haftalar Sakaryaspor, ardı ardına 3 hafta berabere kalmış ve Vanspor deplasmanından da 1-0 mağlup ayrılmıştı. 5.hafta sonunda Sakaryaspor’un 6 puanla 13.sırada yer alıyordu.