USD 45,40
EUR 53,31
ALTIN 6.832,42
BIST100 14.780

Sakaryaspor Küme Düştü: Kritik Barajı Geçemedi

Trendyol 1. Lig’in 35. haftasında Sakaryaspor, sahasında Esenler Erokspor’a 2-1 mağlup olarak ligin bitimine 3 hafta kala Nesine 2. Lig’e düştü. Sezona Süper Lig hedefiyle başlayan yeşil-siyahlı ekip, aldığı sonuçların ardından küme düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

14 Nisan 2026 | 09:07
Son Güncelleme:
Sakaryaspor Küme Düştü: Kritik Barajı Geçemedi - Sayfa 1

Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Sakaryaspor, Burak Bekaroğlu’nun golüyle ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda toparlanan Esenler Erokspor ise Recep Niyaz ve Catakovic’in golleriyle mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı.

Sakaryaspor Küme Düştü: Kritik Barajı Geçemedi - Sayfa 2

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu.

Esenler Erokspor Teknik Sorumlusu Uğur Okur, karşılaşmaya istedikleri gibi başlayamadıklarını belirterek, “Sezonun en kötü başlangıçlarından birini yaptık. Ancak ikinci yarıda yaptığımız değişiklikler ve oyuncularımızın ortaya koyduğu ciddiyetle maçı lehimize çevirdik. Hedefimiz var ve son maça kadar bunun mücadelesini sürdüreceğiz. Sakaryaspor büyük bir camia, tekrar ayağa kalkacaktır” dedi.

Sakaryaspor Küme Düştü: Kritik Barajı Geçemedi - Sayfa 3

Sakaryaspor Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise kaçan fırsatlara dikkat çekerek, “Özellikle kazanılması gereken maçları kazanamadık. Bugün farklı bir tablo konuşabilirdik. Şu an sebepleri konuşmanın faydası yok, çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Sakaryaspor Küme Düştü: Kritik Barajı Geçemedi - Sayfa 4

Sezon boyunca istikrarsız bir performans sergileyen Sakaryaspor, özellikle kritik haftalarda aldığı puan kayıplarıyla düşme hattından çıkamadı. İç sahada kaybedilen puanların da etkisiyle alt sıralara demir atan yeşil-siyahlılar, 33 puanla 18. sırada yer alarak 2. Lig’e geriledi.