USD 32,58
EUR 34,81
ALTIN 2.514,85
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakaryaspor 56 Yaşında

17 Haziran Anadolu Güneşinin doğum günü. Anadolunun Güneşi ,Türk futbolunun mihenk taşlarından olan ve yetiştirdiği sporcularla adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdıran Sakaryaspor 56. yaşını kutluyor. 4 sene süren play-off kabusu nedeniyle buruk bir sevinç yaşanıyor.

Sakaryaspor 56 Yaşında
17 Haziran 2021 | 12:29
Son Güncelleme:

BİR ANADOLU GÜNEŞİ DOĞUYOR

Şehrin 1900'lü yılların başında başlayıp, zaman içinde olgunlaşan köklü futbol geçmişinin, bir potada harmanlandığı, şehrin tüm farklı futbol değerlerinin güçlerini birleştirme iradesi gösterdiği 1965 yılında başlar. Dönemin gençlik ve spor bakanlığının, oluşturmak istediği Türkiye II. Milli Futbol Ligi projesi ve bunun ile ilgili olarak şehrin önde gelenlerinin girişim yapmasını talep etmesi, kuruluşun mihenk taşıdır. Dönemin futbol federasyonu başkanı Orhan Şeref Apak'ın girişimleri ve o dönem Adapazarı Şekerspor kaleciliğini yapan Fikret Aldinç'in Sakarya şehrinin futbol birikimine kefil olması ile süreç resmen başlamıştır.

10 Mayıs 1965 tarihinde Sakarya'da bulunan köklü takımlardan İdman Yurdu başkanı Av.Ali Necdet Güven, Güneşspor kulüp başkanı Ethem Boran, Gençler Birliği kulüp başkanı Şevket Başak, Ada Genlik kulübü 2.başkanı Hamdi Uzel ve beraberindeki yöneticiler bir araya gelerek, şehrin tüm dinamiklerini ve güçlerini tek çatı altında toplanarak, şehrin tek profesyonel takımını kurulmasına dair görüşmeleri başlatmışlardır. Sakaryaspor'un temelleri bu görüşmelerde atılmıştır.

Ethem Boran'ın çalışmalara liderlik etmesi ile kuruluş süreci hızlanmış, İdman Yurdu, Ada Gençlik, Gençler Birliği ve Güneşspor bünyesinden gelen 20 kişilik kurucu listesi, Sakaryaspor kulübünün kuruluş dilekçesini 17 Haziran 1965 yılında ilgili kurumlara sunarak, büyük fedakarlıklarla efsane'nin hikayesini yazmaya başlamışlardır.

SAKARYASPOR 56 YAŞINDA

17 Haziran 1965 yılında kurulan, Anadolu Güneşi bugün tam 56 yaşında bir spor kulübü olmanın gururunu yaşıyor. Sakaryaspor 56 yıllık macerada 16 Sezon Süper Lig’de mücadele eden, 1 kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürme başarısını gösterdi.

CUMHUR GENÇ KUTLADI

Sakaryaspor 41.dönem başkanı ve 21 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan Olağanüstü kongrede başkan adayları arasında yer alan Cumhur Genç Sakaryasporun 56.yılını şu sözlerle kutladı; ''Değerli Sakaryaspor Camiası ve Taraftarları; Ethem Boran’ın liderliği ile İdman Yurdu, Ada Gençlik, Gençler Birliği ve Güneşspor’un bir araya gelmesi ve 17 Haziran 1965 ‘de A.Necdet Güven, Hakkı Ünsalan, Hamdi Uzel, İhsan Ayhan, Hüsnü Tokal, Selahattin Tan, Şükrü Orhan, Doğan Uluç, Nusret Özgen, Sabri Pektezol, Zeki Duyak, Ali Balcıoğlu, Faruk Benli, Atilla Tapşın, Hilmi Ungan, Cevat Bayar, Fikri Kaya, Muzaffer Kasapoğlu’nun bulunduğu kurucu yönetiminin, Sakaryaspor’un kuruluş dilekçesini vermesinin 56. yılını kutluyorum.

Uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş, şehrimizin birleştirici gücü olan Sakaryaspor, başarıları ile her zaman bizleri gururlandırmıştır. Yetiştirdiği futbolcular ile A Milli Takım’ı besleyen, muhteşem taraftarı ile dünya çapında üne kavuşan Sakaryaspor her zaman Türk futbolunun en önemli markalarından biri olmuştur.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle taraftarlar ve spor kulüpleri “Sakaryaspor56yaşında” etiketiyle kutlama paylaşımları yaptı.

TATANGALAR

KIRMIZI ŞEYTANLAR

MERSİN İDMAN YURDU

GÖZTEPE SPOR KLÜBÜ