USD 32,22
EUR 35,01
ALTIN 2.513,54
BIST100 10.740
İHBAR hattı 0552 642 79 79
Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 2

Karasu Sahil Parkı

20 kilometre boyunca uzanan ince kumlu sahili ile Ege ve Akdeniz aratmayan Sakarya'nın Karasu ilçesinde, Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde yer alan Karasu Sahil Parkı, şehrin popüler gezi alanlarından biri. 

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 3

Soğucak Yaylası

Sapanca'ya sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan Soğucak Yaylası, özellikle yaz aylarında serin havasıyla yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı yerler arasında. Deniz seviyesinden 1110 metre yükseklikte, oksijen seviyesi yüksek hava ve büyüleyici doğa manzaraları eşliğinde dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz bir yayla.

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 4

Acelle Yaylası

Sakarya’ya 70 kilometre, Akyazı ilçesine ise sadece 40 kilometre uzaklıkta yer alan Acelle Yaylası, buz gibi derelerin sardığı kartpostal güzelliğindeki yemyeşil manzarasıyla ünlü. Yayla, sadece bahar ve yaz aylarında değil, büyüleyici kar manzaralarından dolayı kış aylarında da sıkça ziyaret ediliyor.

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 5

Taraklı Evleri

Osmanlı döneminden kalan yüzlerce yıllık cumbalı konaklar, Sakarya’nın tarihi ilçe Taraklı’nın küçük sokaklarını süslüyor. 2 veya 3 katlı olarak inşa edilmiş, döneme özgü etkileyici ahşap ve taş işçiliklerini yakından görebilirsiniz. 300 yıllık konakların bazıları müze olarak da hizmet veriyor ve antika mobilyalarla süslü konak odalarını keyifle gezebilir.