USD 32,34
EUR 35,12
ALTIN 2.311,63
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri

Sakarya, tabiat güzellikleri ve tarihi dokusuyla dikkat çeken illerimiz arasındadır. Yaz aylarının tadını çıkarabileceğiniz, doğayla iç içe yerler mevcuttur. Sakarya'da gidilebilecek yerler yazımız tam da size göre!

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 1
HABER FOKUS/ ZÜLAL CEREN MISIR

Doğançay Şelalesi

Büyüleyici güzelliğinin korunması amacıyla 2013 yılında koruma altına alınan Doğançay Şelalesi, halk arasında Su Düşen Şelaleleri olarak da biliniyor. Sakarya’nın doğal güzellikleri ile ilgi gören ilçelerinden Maksudiye sınırlarında yer alan ve şehir merkezine sadece 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 2

Karasu Sahil Parkı

20 kilometre boyunca uzanan ince kumlu sahili ile Ege ve Akdeniz aratmayan Sakarya'nın Karasu ilçesinde, Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde yer alan Karasu Sahil Parkı, şehrin popüler gezi alanlarından biri. 

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 3

Soğucak Yaylası

Sapanca'ya sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan Soğucak Yaylası, özellikle yaz aylarında serin havasıyla yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı yerler arasında. Deniz seviyesinden 1110 metre yükseklikte, oksijen seviyesi yüksek hava ve büyüleyici doğa manzaraları eşliğinde dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz bir yayla.

Sakarya'nın görülmesi gereken doğal güzellikleri - Sayfa 4

Acelle Yaylası

Sakarya’ya 70 kilometre, Akyazı ilçesine ise sadece 40 kilometre uzaklıkta yer alan Acelle Yaylası, buz gibi derelerin sardığı kartpostal güzelliğindeki yemyeşil manzarasıyla ünlü. Yayla, sadece bahar ve yaz aylarında değil, büyüleyici kar manzaralarından dolayı kış aylarında da sıkça ziyaret ediliyor.