USD 42,52
EUR 49,59
ALTIN 5.759,36
BIST100 10.919

Sakarya’nın Eskimeyen Klasiği SAMEK Yine Rekor Kırdı

Büyükşehir Belediyesi, sanat ve meslek eğitiminde Sakarya’nın en güçlü markası haline gelen SAMEK kurslarında yeni döneme rekor başvuruyla giriş yaptı. 7’den 70’e her yaştan vatandaşa meslek, sanat ve hobi imkânı sunan kurslarda kayıt süreci, 10 bin gibi bir rakama ulaşarak bugüne kadar ki en yoğun taleple tamamlandı.

30 Eylül 2025 | 14:42
Son Güncelleme:
Sakarya’nın Eskimeyen Klasiği SAMEK Yine Rekor Kırdı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’na (SAMEK) bu yıl yaklaşık 10 bin kişi kayıt yaptırdı. Bu yıl 130 farklı branşta, 15 merkezde gerçekleştirilecek eğitimlere-, geçmiş yıllara göre ulaşılan en yüksek başvuru sayısıyla başlayacak.

Sakarya’nın Eskimeyen Klasiği SAMEK Yine Rekor Kırdı - Sayfa 2

Eğitimler 6 Ekim’de başlıyor

Asil hak kazanan kursiyerlerin dersleri 6 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Yedek başvurusu bulunan kursiyerler ise yapılacak yeni planlama doğrultusunda ayrıca bilgilendirilecek.

Sakarya’nın Eskimeyen Klasiği SAMEK Yine Rekor Kırdı - Sayfa 3

17 farklı merkezde eğitim

SAMEK kursları; Akyazı, Arifiye, Camili, Donatım Mutfak, Geyve, Güneşler, Geri Dönüşüm Atölyesi, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, Karaman, Karasu, Kocaali, Kent Orkestrası, Ozanlar, Sapanca, Tekeler, 32 Evler SAMEK ile Millet Bahçesi’nde Yeşilay Gençlik Merkezi olmak üzere şehrin 17 farklı noktasında gerçekleştirilecek.