USD 32,57
EUR 34,72
ALTIN 2.490,35
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya'nın en meşhur yemeklerini sizler için derledik

Sakarya’nın nesi meşhur? Sakarya; Balkanlar, Kafkasya ve Karadeniz mutfağından esintiler taşımaktadır. Sakarya’nın çok çeşitli bu mutfağından güzel lezzetleri sizler için derledik.

Sakarya'nın en meşhur yemeklerini sizler için derledik - Sayfa 1

Meşhur Adapazarı Kabağı denince akla ilk olarak bu kabağın nasıl olduğu akıllara gelmektedir. Normal yemeklik kabak olmadığını bilmek gerekir ki, Adapazarı’nın meşhur olan kabağı bal kabağıdır. Bal kabağından ise malumunuz genellikle tatlı yapılmaktadır. O nedendendir ki, Kabak Tatlısı Sakarya’nın sembolü haline gelmiştir. 

Sakarya'nın en meşhur yemeklerini sizler için derledik - Sayfa 2

Keşkek, Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden biri olmasının yanında Sakarya’da da oldukça popülerdir. Dartılı keşkek içerisinde süt, tavuk, aşurelik buğday, soğan, tuz, su, tereyağı, karabiber ve kırmızıbiber bulunmaktadır. 

Dartı ve keşkek bağımsız olarak hazırlanmakta ve sonrasında bir araya getirilerek pişirilmektedir. Yapımı maharet ve ustalık gerektirmektedir. Özellikle düğünlerde veya özel günlerde yapılan dartılı keşkek, önemli misafirler için hazırlanan özel ve ağır bir lezzettir. 

Sakarya'nın en meşhur yemeklerini sizler için derledik - Sayfa 3

Islama köfte, Sakarya’nın en bilinen ve en lezzetli sayılan yemeklerinden biridir.  Köfte lezzeti Türk mutfağında oldukça popüler olmakla birlikte, Sakarya’nın ıslama köftesi onlardan daha farklı ve lezzetlidir.

Şehrin Balkanlardan göç aldığı sıralarda Sakarya’ya taşınan bu lezzetin diğer yörelerden en belirgin farklılığı, o yörede yetişen hayvanın etlerinden hazırlanması ve yanında sunulan kemik unlu ve toz biberli sosa bulandırılarak kızartılan ekmeğidir. 

Ortaya çıkan bu enfes lezzetle, ıslama köfte diğer yörelerin köftelerinden ayrılmaktadır. Bu ayrımlardan biri de kömür ateşinde pişirilerek sunuma hazırlanmasıdır. Sakarya’ya uğradığınızda gireceğiniz her lokantada ıslama köfte lezzetine kavuşabilirsiniz

Sakarya'nın en meşhur yemeklerini sizler için derledik - Sayfa 4

Sakarya’nın meşhur lezzetlerinden biri olan Dımbıl Çorbası, oldukça hafif ve lezzetli bir seçenektir. İçerisinde un, sıvı yağ, soğan, kırmızıbiber ve tuz bulunan Dımbıl Çorbası mayasız hamurla yapılmaktadır. 

Tercihen içerisine lezzet katması amacıyla makarna hamurları da ilave edilmektedir. Oldukça pratik ve lezzetlidir. Şehrin çoğu lokanta ve restoranlarında Dımbıl Çorbası bulabilirsiniz.