USD 32,57
EUR 34,99
ALTIN 2.447,85
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Sakarya'nın En Eğlenceli Çocuk Kliniği Hizmete Başladı”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin tarafından kurulan Çocuk İzlem Akademisi hizmet vermeye başladı.

“Sakarya'nın En Eğlenceli Çocuk Kliniği Hizmete Başladı”
15 Eylül 2022 | 17:04
Son Güncelleme:

Sakarya’da farklı bir bakış açısıyla tasarlanan çocuk kliniğinde çocuklar artık hastane ve doktor korkusu olmadan tedavi olmaya gidebilecekler.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin tarafından kurulan Çocuk İzlem Akademisi adıyla hizmete başlayan klinikte çocuklar için eğlenceli oyun alanı, renkli muayene odası ve oyun evi gibi tasarlanmış kan alma ve serum tedavisi ünitesi bulunuyor.

UYGULANAN TEDAVİLER

Çocuk İzlem Akademisinde kapsamlı kan tetkikleri (kan sayımı, karaciğer değerleri, böbrek değerleri, vitaminler, demir değeri, kandan tüm alerji testleri, çölyak testi vb. birçok hastalıkla ilgili testler), idrar testleri, gayta testleri, COVID-19 testi ve Influenza testleri, serum tedavisi, enjeksiyon (iğne) tedavisi ve nebul tedavileri uygulamaları mevcut. Ayrıca çocukluk çağındaki rotavirüs ve menenjit gibi özel aşılar da uygulanmakta.

AİLELERE EĞİTİM VERİLİYOR

Kliniği diğer kliniklerden ayıran bir diğer özellik ise ailelere hasta muayeneleri esnasında çocuk gelişimi, ek gıda dönemi, çocuk beslenmesi, hastalık süreçleri ve çocuk izlemi ile ilgili eğitimler verilmekte ve bu eğitim sürecinde sunumlar yapılmakta.

ÇOCUKLARINI GÜVENEREK TEDAVİ ETTİREBİLİRLER

Bir çok akademik çalışmaları olan Dr.Engin ebeveynlerin çocuklarını güvenerek tedavi ettirebileceklerine değinerek “Bu klinikte bilimsel verilere dayanarak, şu ana kadar yapmış olduğum 100.000 hasta muayenesinde kazanmış olduğum tecrübeyle ve aldığım eğitimlerle hizmet veriyorum. Ebeveynler çocuklarını güvenerek tedavi için getirebilirler” ifadelerine yer verdi.

BU KLİNİK AMATÖR BİR RUHLA PROFESYONEL BİR HALE GELDİ

Kliniğin harika mimarisine de değinen Dr. Engin, “Klinik açılış tarihini planlamadan 3 ay önce Sakarya’da ünlü bir mimar şirketiyle anlaştık. Onlar da bize yetiştirebileceklerini 3 boyutlu bir proje oluşturabileceklerini söylediler. 1 ay geçmesine rağmen ortada hiçbir proje yoktu. Bizi geçiştirmeye çalıştılar. Çocuk kliniği olduğu için çok masraf çıkmayacağını düşünerek çok fazla önemsemediler. Daha sonra Sakarya’da ünlü olan başka bir mimar şirketine gittik ne fiyat verdiler ne de gelip yerimizi incelediler. Birkaç kez aramamıza rağmen bize dönüş yapmadılar. Biz de günlerce bu projeyi nasıl gerçekleştirebileceğimizi düşündük. İşimin mimarı olan eşim Onkoloji Hekimi Uzm. Dr. Esra Özen Engin ile birlikte sırayla teker teker her ayrıntıyı farklı yerlerden temin etmeye çalıştık. Duvarları, mobilyaları olsun hepsini ayrı ayrı yerlerden temin etmeye çalıştık. Çok şükür başardık. Mobilyalarımızı çok tanınmamış yerel bir mobilya firmasına yaptırdık. Çok da memnun kaldık. Oyun odalarımızın perdelerini de kayın validem kendi elleriyle dikti. Yani her ayrıntısında ayrı bir emeği var bu kliniğin. Biz bu kliniği amatör bir ruhla profesyonel bir klinik haline getirdik” dedi.

Doktor fobisi olan çocuklar korkularını bu klinikte yenecekler...

ADRES: Arabacıalanı, Mert Sk. No:30 D:101, 54100 Serdivan/Sakarya

İLETİŞİM: 0544 169 54 00