USD 32,50
EUR 34,91
ALTIN 2.438,01
BIST100 9.715
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SAKARYALI SİYASİLERDEN İSVEÇ’DEKİ OLAYA SERT TEPKİ

Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği yakınlarında Kuran’ı Kerim’e karşı yaptığı alçak eyleme Sakaryalı Siyasiler tepki gösterdi.

SAKARYALI SİYASİLERDEN İSVEÇ’DEKİ OLAYA SERT TEPKİ
22 Ocak 2023 | 13:21
Son Güncelleme:

HABERFOKUS/ MELEK ÇAY

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek: “Kutsal kitapımız Kur'an-ı Kerim'e uzanan o eli kırarız. Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde Kur'an-ı Kerim’e yönelik alçakça bir eyleme izin verilmesi, İsveç yönetiminin nefret suçlarını himaye etmesi ve suç ortaklığı anlamına gelmektedir.” Paylaşımını yaptı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu: “Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde Kur'an-ı Kerim yakılması ve İsveç makamlarının buna izin vermesi alçaklıktır. Ne ALLAH’ı inkar ederek O’nun azabından kaçabilirsiniz, Ne de Kuran’ı Kerim’i yakarak hükümlerini yok edebilirsiniz…!” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı paylaşımda: “Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılması gibi rezil bir hareketi ve bu harekete izin verenleri lanetliyorum. Bu bir özgürlük değil; açık bir nefret ve insanlık suçudur. #isvec” dedi ve yapılanları lanetledi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise paylaşımında: “Her ne pahasına olursa olsun yolumuzdan dönmeyecek, davamızdan vazgeçmeyecek, kutsal değerlerimizi kimseye çiğnetmeyeceğiz! Kur'an'a ve Türk milletine karşı duyulan kin ve nefreti sineye çekmeyeceğiz! Başta isveç olmak üzere tüm Türk-İslam düşmanları haddini bilecek!” diyerek sert çıkıştı

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç: “Yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'e uzanan kirli elleri ve zehirli fikirleri nefretle kınıyoruz. Alçakça gerçekleştirilen eylemlere sözde özgürlük diyen İsveç elbette bunun hesabını verecektir.” sözlerini paylaştı.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever: “Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına izin vermek tek kelimeyle alçaklıktır! İnancımıza ve kitabımıza yapılan bu saygısızlığı lanetliyorum. İsveç; bu İslam düşmanı, ırkçı ve faşist girişime dur demeli ve tüm İslam dünyasından derhal özür dilemelidir.” Diyerek yapılanları kınadı.