USD 40,18
EUR 47,05
ALTIN 4.331,35
BIST100 10.345

Sakarya’dan Manisa’daki Orman Yangınına Destek Ekibi Gönderildi

Manisa’da 4 gündür devam eden orman yangınına müdahale için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 14 kişilik tam donanımlı ekibini araçlarla birlikte bölgeye gönderdi.

01 Temmuz 2025 | 16:48
Son Güncelleme:
Sakarya’dan Manisa’daki Orman Yangınına Destek Ekibi Gönderildi - Sayfa 1

Manisa’da günlerdir süren ve geniş bir alanı etkisi altına alan orman yangınına müdahale çalışmaları devam ederken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi de dayanışma ve destek amacıyla bölgeye ekip gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 14 kişilik tam donanımlı ekip, 2 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 2 iş makinesiyle birlikte yangın bölgesine doğru yola çıktı. Ekip, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın talimatıyla gece saatlerinde yola çıkarak sabah saatlerinde Manisa’ya ulaştı.

Destek ekibi, yangının kontrol altına alınması için AFAD koordinasyonunda sürdürülen çalışmalara karadan aktif şekilde katkı sunacak. Bölgede devam eden havadan müdahalelere de entegre olacak şekilde planlama yapıldı.

Yangınla mücadelede bölgesel iş birliğinin önemine vurgu yapan yetkililer, Sakarya’nın bu süreçte hem teknik destek hem de insan gücü açısından tüm imkânlarını seferber ettiğini belirtti.