USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya'daki 5.5'lik deprem iddiasına Celal Şengör bakın ne dedi?

Dün Akşam saatlerinde Sakarya'da da 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği iddia edildi. Ancak gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada Sakarya'da olan depremin gizlendiği yalanı hızla yayılırken konu Fatih Altaylı'nın konuğu Celal Şengör'e de soruldu.

Sakarya'daki 5.5'lik deprem iddiasına Celal Şengör bakın ne dedi?
07 Şubat 2023 | 14:05
Son Güncelleme:

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programının konuğu olan Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki ayrı depremi ince ayrıntısına kadar anlattı.

Hocaların hocası olarak bilinen Prof. Dr. Celal Şengör, yaşanan depremi yorumlarken Hatay ve Adana'ya bundan sonra dikkat dedi.

O sırada programa soru soran bir izleyici Sakarya'da olduğu iddia edilen 5.5'lik depremi Fatih Altaylı aracılığı ise Celal Şengör'e sordu. Depremin gizlendiği iddiası konuşulurken

Fatih Altaylı konu ile ilgili;

Sakarya depremi ile ilgili bilgiler atıyorsunuz. Bunlar sahte. Sakarya'da deprem falan meydana geldi.

Dünyada olmuş bütün deprem amerikadaki bir sitede mevcut. Kimse deli değil olan bir depremi saklasın. Bunlara lütfen inanmayın. Memlekette alçaklar var.

Bu lafların ardından konuya dahil olan Celal Şengör, "Bunları neden yaparlar. Böyle bir deprem olsa Adapazarı'ndakiler haber verir. Böyle saçmalık olur mu?" dedi.