USD 32,21
EUR 34,73
ALTIN 2.450,80
BIST100 10.324
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da yapılacak yeni adliye binasının ayrıntıları belli oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Camili Mahallesi’nde 36 dönüm arazi üzerinde yapılacak ve 490 milyon TL’ye mal olması beklenen yeni adliye binasının ayrıntıları ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Sakarya’da yapılacak yeni adliye binasının ayrıntıları belli oldu
25 Haziran 2021 | 15:15
Son Güncelleme:

BASIN BULUŞMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yaptığı basın toplantısında, yeni adliye binası ile ilgili ayrıntıları da paylaştı. Yavuz, projenin ihalesinin birkaç ay içerisinde yapılabileceğini söyledi.

İÇİNDE NELER OLACAK?

Yeni adliye binasının Camili Mahallesinde 36 dönümlük arazi üzerinde, güncel yatırım bedeli olarak 490 milyon TL’ye yaptırılacağını ifade eden Yavuz, “Projenin içinde, her bir adliye binasında olması gerekenlerin dışında ekstra şunlar yer alacak;

Çocuk, kadın, yaşlı, engelli vb. gruplar için adli görüşme ve gözlem odaları; Engelli otoparkı ve rampası, kılavuz yüzey ve uyarıcı plaklar; Engelli wc’si ve bahçede engelliler için oturma alanları; Kafeterya, bebek bakım ve emzirme odaları; PTT, banka hizmetleri vb. sosyal donatılar da yer alacak” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yeni Adliye binasının 26 Temmuz 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağını söyledi.