USD 32,49
EUR 34,92
ALTIN 2.432,29
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yok

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, yurtlara başvuran öğrencilerin yüzde 83’ünün yerleştirildiğini belirterek, “Öğrenci kapasitesi 13 bin olan KYK’da, yedek öğrencilere bile çok hızlı sıra geliyor. Sakarya’da barınma sorunu olmadığını söyleyebilirim” dedi.

Sakarya’da Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yok
24 Eylül 2021 | 15:44
Son Güncelleme:

GÜNDEM FOKUS

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Dolu Radyo’da Gürkan Kılıç’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Fokus programının konuğu oldu. Rektör Prof. Dr. Savaşan, 1,5’lık uzaktan eğitimin ardından pazartesi gününden itibaren yüzyüze eğitime başlayacaklarını ve öğrencileri ile buluşacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

HİBRİT MODEL

SAÜ Türkiye’ye örnek olacak bir model ile eğitim sezonuna hazırlandı. Rektör Prof. Dr. Savaşan, “Sınıf kapasitelerimizi pandemi şartları nedeniyle yüzde 40’lara düşürdük. Ve çeşitli nedenlerle yüz yüze eğitim alamayacak durumda olan öğrencilerimize de aynı dersleri online olarak takip etme hakkı verdik. Ayrıca ders materyalleri ile ders videolarını izleme imkanı sağladık. Bu hibrit model ile öğrencilerimiz çok rahatlayacaklar.” Dedi.

BARINMA SORUNU YOK

Sakarya’daki öğrencilerin ciddi bir barınma sorunu olmadığını ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Tabiki barınma talepleri çok farklı olabiliyor. Ama yurtlara başvuran öğrencilerimizin yüzde 83’ü yerleşti. 13 bin kapasiteli KYK yurdumuzda binli rakamlarla yedekte olan öğrencilerin birkaç haftada 400-500’ünü sıralara kadar gerilediği görüyoruz. Özel yurtlarla birlikte 18-20 bin civarında konaklama kapasitesi var. Bu da ciddi bir rakam. Diğer yandan Sayın Valimizin de açıkladığı gibi konaklama imkanı bulamayan öğrencilerimiz, geçici olarak kamu kuruluşlarının misafirhanelerinde ağılanabilecek. Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Sakarya’da da öğrencilerimizin barınma ile ilgili bir sorunları yok” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK’

Yüzyüze eğitimin esas olduğunu ve uzaktan eğitimi yüzyüze eğitime bir alternatif olarak düşünmediklerini de vurgulayan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Buradan hocalarım adına söylemek isterim ki, öğrencilerimizi çok özledik. Hatta bazen iş yoğunluğundan yakınan arkadaşlarımız bile bizimle aynı görüşte. Sabırsızlıkla önümüzdeki haftayı bekliyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.