USD 32,48
EUR 34,95
ALTIN 2.435,90
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya'da toplu taşıma araçlarındaki siyah filmler sökülecek!

Yolcu minibüsünde üniversiteli Merve K.’ye yapılan taciz ve darp olayı sonrasında toplu taşıma araçlarının camlarındaki siyah filmlerin sökülmesi için Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım talimat verdi.

Sakarya'da toplu taşıma araçlarındaki siyah filmler sökülecek!
02 Aralık 2022 | 16:01
Son Güncelleme:

İstanbul’dan Sakarya’daki ailesinin yanına gelen ve bindiği yolcu minibüsünde önce darp edilip sonra elleri plastik kelepçeyle bağlanıp cinsel tacize maruz kalan üniversite öğrencisi Merve K.’ye devletin olayın en başından beri sahip çıktığını belirten Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, olayın hemen ardından genç kızın sağlık durumuyla ilgilendiğini belirtti.

Genç kızın taburcu olduktan sonra uzmanlar aracıyla psikolojik destek verdiklerini belirten Vali Kaldırım ardından eşiyle birlikte aileyi evlerinde ziyaret ettiğini belirtti. Yaşanan olayı her yönüyle hassasiyet içinde ve yakından takip ettiklerini Vali Kaldırım, “Her anlamda kızımızın ve ailesinin yanındayız” dedi.

Yaşanan olay sonrasında kamuoyunda toplu taşıma araçlarının camlarına takılan siyah filmlerle ilgili Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş’a gerekli talimatı veren Vali Kaldırım, toplu taşıma araçlarınızdaki siyah filmlerin sökülmesi için gerekli çalışmanın çok acil yapılmasını istedi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nü de toplu taşıma araçlarının camlarındaki filmlerin denetlenmesi için talimat veren vali Kaldırım, konuyla ilgili sıkı çalışma yapılmasını istedi.

Kaynak: Halk54