USD 43,74
EUR 51,85
ALTIN 6.945,17
BIST100 14.227

Sakarya’da Tezgahların Gözdesi Kış Sebzeleri Oldu

Sakarya’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte pazarlarda kış sebzelerine ilgi arttı. Brokoli, karnabahar, ıspanak ve pırasa en çok tercih edilen ürünler olurken, fiyatların mevsim normallerinde seyretmesi dikkat çekti.

27 Ocak 2026 | 09:51
Son Güncelleme:
Sakarya’da Tezgahların Gözdesi Kış Sebzeleri Oldu - Sayfa 1

Sakarya’da soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte kış sebzeleri pazar tezgahlarında ağırlığını artırdı. Vatandaşlar özellikle bağışıklık sistemini destekleyen ürünlere yönelirken, brokoli, karnabahar, ıspanak ve pırasa en çok talep gören sebzeler arasında yer aldı.

Sakarya’da Tezgahların Gözdesi Kış Sebzeleri Oldu - Sayfa 2

Adapazarı ilçesindeki Katlı Pazar’da esnaflık yapan Enes Cambaz, kış sezonunun sakin geçtiğini belirterek en fazla tercih edilen ürünlerin brokoli, karnabahar ve ıspanak olduğunu söyledi. Cambaz, “Fiyatlar bu havalara göre makul. İyi brokolinin kilosu 100 lira. Karnabahar 60–70 lira arasında değişiyor, kaliteli ürünler 80 liraya kadar çıkıyor. İyi ıspanak ve pırasanın kilosu ise 50 lira” dedi.

Sakarya’da Tezgahların Gözdesi Kış Sebzeleri Oldu - Sayfa 3

Yeşillik fiyatlarının geçen yıla göre genel olarak uygun olduğunu ifade eden Cambaz, küçük artışların bile vatandaşın dikkatini çektiğini dile getirdi. Roka fiyatının iki yıl 20 lira seviyesinde kaldığını, bu yıl 25 liraya yükseldiğini söyleyen Cambaz, müşterilerin bu artışı da sorguladığını belirtti.

Sakarya’da Tezgahların Gözdesi Kış Sebzeleri Oldu - Sayfa 4

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise tercihlerinde sağlığı ön planda tuttuklarını ifade etti. Nilüfer Maviş Vatanseven, karalahana, ıspanak ve pırasa gibi sebzeleri balıkla birlikte tükettiklerini belirtirken, çocuklu aileler de bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle kış sebzelerine yöneldiklerini söyledi.