Sakarya’da Şubat Ayı Asayiş Raporu Açıklandı: Huzur ve Güven İçin Yoğun Mücadele
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 01-28 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik operasyonlarının sonuçları açıklandı. Yapılan çalışmalar kapsamında 980 kişi yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda uyuşturucu, kaçakçılık, organize suçlar ve terörle mücadele kapsamında önemli sonuçlar elde edildi.
Şubat Ayı Boyunca Gerçekleştirilen Operasyonlar
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirdikleri operasyonlarla huzur şehri Sakarya’nın güvenliğini sağlamak adına önemli adımlar attı. Yapılan aramalarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, organize suçlara yönelik operasyonlar da hız kesmeden devam etti.
Bu kapsamda şüphelilerin adresleri ve araçlarında yapılan aramalarda 14 bin 456 adet uyuşturucu hap, 5 kilo 633 gram bonzai, 1 kilo 353 gram metamfetamin, 3 kilo 630 gram skunk, 1 kilo 338 gram esrar, 29 gram kokain, 37 kök kenevir ve 380 ml amfetamin gibi büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 34 bin 380 TL’ye el konuldu.
Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarı
Sakarya’da kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda da 1 milyon 497 bin 140 adet dolu ve boş makaron, 5 bin 484 paket kaçak sigara, 252 litre kaçak alkol, 7 ton 338 kilo açık tütün, 123 kaçak cep telefonu ve 316 elektronik sigara ele geçirildi. Bunun yanı sıra gümrük kaçağı puro, cinsel içerikli ürünler ve taklit sahte ürünler de tespit edilerek yasal işlemler başlatıldı.
Silah ve Mühimmat Operasyonlarında Ciddi Miktarda Ele Geçirme
Sakarya’daki asayiş operasyonlarında 54 ruhsatsız tabanca, 23 kurusıkı tabanca, 27 ruhsatsız tüfek, 2 bin 26 adet mühimmat ve 1 adet el yapımı kalem şeklinde suikast silahı ele geçirildi. Çalıntı 1 otomobil ve 1 ekobis de bulunarak sahiplerine teslim edildi.
Terör ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadelede Kararlılık
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonlarda 25 şüpheliyi gözaltına aldı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında ise 6 organizatör ve 247 yabancı uyruklu şahsa adli/idari işlem yapıldı.
Trafik Denetimlerinde Rekor Ceza Kesildi
Şubat ayı boyunca Sakarya’da 171 bin 312 araç ve sürücü denetlendi. Yapılan denetimlerde 24 bin 324 araca yasal işlem uygulanırken, 1.324 araç ve 307 sürücü trafikten men edildi.
Abartı egzoz kullanan 150 araca,
Yüksek sesle müzik dinleyen 219 araca,
Alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanan 31 sürücüye,
Hatalı park nedeniyle 3 bin 766 araca cezai işlem uygulandı.
Toplamda 65 milyon 253 bin 240 TL trafik cezası kesildi.
Güvenlik Güçlerinden Huzur ve Güven İçin Kararlılık Mesajı
Sakarya’da güvenliği sağlamak için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşların huzurunu sağlamak için suç ve suçlularla mücadelenin süreceğini vurguladı.
Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin huzuru ve ilimizin güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de, yarın da kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
Vatandaşlara sağlıklı, güvenli ve huzurlu günler dileyen yetkililer, kamu düzenini sağlamak adına halkın destek ve duyarlılığının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.