USD 32,32
EUR 35,06
ALTIN 2.279,55
BIST100 9.028
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da sağlıkçıların büyük başarısı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya da korona kabusunu geride bırakıyor. Haber Fokus’a özel açıklamalarda bulunan Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü Sakarya’da şu anda pozitif olarak hastanede tedavi gören toplam pozitif vaka sayısının bir olduğunu ifade etti.

Sakarya’da sağlıkçıların büyük başarısı!
19 Mayıs 2022 | 12:13
Son Güncelleme:
HABER FOKUS / DUYGU ALAZ

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü açıklamalarına Covid salgının son verilerini dile getirerek başladı. Öğütlü: “Yoğun bakım hastamız ve entübe hastamız kalmadı. Şu anda pozitif olarak hastanede tedavi gören tüm Sakarya’daki toplam sayımız bir. Fakat yaz mevsimine giriyoruz. Hem aşı hem hastalık geçirilmesinden dolayı belli bir bağışıklık oldu. Aşılarımızı her halükârda tamamlamamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

“TEKRAR VAKA ARTIŞININ OLUP OLMAYACAĞI KESİN DEĞİL”

Aşıların tamamlanmasına dikkat çeken Öğütlü: “Şu anda Güney Yarım Küre’de kış başladı. Orada hala oldukça vaka var. Bu salgının dünyada bittiği anlamına gelmiyor. Türkiye’de bakanlığımızın politikası başarılı oldu. Fakat yeni bir varyantla tekrar vaka artışının olup olmayacağı kesin değil. Muhtemelen artık grip gibi endemik hale gelmiş olabilir. Önemli olan aşılara dikkat edilmesi. İnşallah hiç kimsenin tedaviye ve hastaneye ihtiyacı olmaz.” Şeklinde konuştu.

“YAŞLILARIN VE KRONİK HASTALARIN AŞI KONUSUNDA DİKKAT ETMELİ”

Yaşlıların ve kronik hastaların aşı konusunda dikkat etmesi gerektiğini belirten Öğütlü: “Özellikle bu konuda yaşlıların, kronik hastaların mutlaka ve mutlaka aşılarının tamamlanması gerekiyor. Hala bu konuda eksiklikler var. Onlar üzerinde çok yoğunlaşılmalı. Biz gerekirse tek tek arıyoruz ama yine onlarda destek verirse çok memnun oluruz.” İfadelerini kullandı.

“SAĞLIKÇILAR HİÇ YILMADI”

Öğütlü açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bu süreci atlatmak tüm Türkiye’nin başarısıydı. Tüm Türkiye’deki sağlıkçıların başarısıydı. Bizde 81 ilden bir tanesi olarak, sağlıkçılar olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Bu süreçle savaşan sağlıkçılara diyebilecek hiçbir şeyim inanın yok. Hiç yılmadılar, iki defa üç defa hastalık geçirdiler. Hatta hastayken ihtiyaç halinde gelebileceklerini söyleyenler vardı. Onlara söyleyebilecek bir kelime gerçekten bulamıyorum. Onlara ne kadar minnet duyduğumu söylesem az kalır.”