20 ülkeden 100’ü aşkın sporcu
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Avrupa’nın en kapsamlı bisiklet tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilen yarışlar adrenalin, heyecan ve coşkuyu bir araya getirdi. Dünyanın en iyi bisikletçilerin pedal çevirdiği yarışlara 20 farklı ülkeden 100’ü aşkın sporcu katıldı.
Dünya Kupası için
Dayanıklılık, strateji ve sürüş becerisinin ön planda olduğu yarışta sporcular, Dünya Kupası puanları için ter döktü. Bisiklet Vadisi’nin türlü engellerle dolu bir kilometrelik parkurunda şampiyonluk için pedal çeviren sporcuları, tribünde 30 bini aşkın sporsever ile 105 ülkeden canlı yayınla milyonlar izledi.
Şampiyonlar belli oldu
Nefes kesen yarışları erkeklerde Slovenyalı Jakub Klemencic kazanırken ikinciliği Alman pedal Simon Gegenheimer, üçüncülüğü ise Hollandalı sporcu Jeroen Van Eck elde etti.
Kadınlarda ise birinciliği Alman pedal Marion Fromberger kazanırken ikinciliği ise Sakarya Büyükşehir’in Dünya Şampiyonu sporcusu Mariia Sukhopalava elde etti ve Hollandalı Didi De Viries ise üçüncü oldu.
Podyuma çıkan sporculara ödüllerini ise Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takdim etti.
“Sakarya spor şehri olma yolunda ilerliyor…”
Yarışları tribünden takip eden Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, müsabakaların sonunda kazanan sporcuları tebrik etti. Bakan Bak, “Sakarya spor şehri olma yolunda hızlı ilerliyor. Güzel bir organizasyon oldu. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim, başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiler” dedi.