USD 32,27
EUR 34,76
ALTIN 2.396,00
BIST100 10.248
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti! Taleplere yetişemiyorlar

Yeni tip koronavirüs döneminde uygulanan kısıtlamalarda yapılamayan düğünler evlilik hazırlığında olan çiftlerin tüm işlemlerini askıya almasına neden olmuştu. Bu süreçte düğün salonları, fotoğrafçılar, gelinlikçiler, mobilyacılar ve beyaz eşyacılar gibi çok sayıda sektör de zor günler geçirdi.

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti! Taleplere yetişemiyorlar - Sayfa 1

Kuaförlerden çiçekçilere kadar çok sayıda dükkânın haftasonu hareketliliğinin pandemi öncesine yaklaştığını belirten sektör temsilcileri kasım ayına kadar düğünlerin büyük bir ekonomik hareketlilik yaratacağını ancak pandemi öncesine göre düğün yapmanın maliyetinin yüzde 30-40 arttığını belirtiyor.

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti! Taleplere yetişemiyorlar - Sayfa 2

Asıl yoğunluk temmuzda yaşanacak!

15 Haziran’a kadar sınırlı sayıda ve ikramsız yapılacak düğünler, 15 Haziran-1 Temmuz arasında yemekli yapılabilecek. Düğün ve fotoğraf sektörünün önde gelen temsilcilerinden Emircan Şahin, '' 1 Temmuz sonrasında ise nişan ve kına gibi organizasyonlar da serbest olacak. Tahminlerimize göre piyasanın en yoğun günleri de 1 Temmuz sonrasında yaşanacak.'' dedi.

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti! Taleplere yetişemiyorlar - Sayfa 3

'Taleplere yetişemiyoruz'

Düğün ve dış çekim için randevu almayan çiftlerin taleplerine yetişemediklerini belirten Emircan Şahin,'' İşletme sahipleri olarak aşırı bir yoğunlukla karşı karşıya kaldık. Kısıtlamaların tekrar gelme ihtimalini düşünen çiftler randevu arayışına girdi. Bizde taleplere yetişmeye çalışıyoruz. İnşAllah tüm çiftlerimiz ve biz sektör çalışanları olarak güzel bir sezon geçiririz.'' ifadelerini kullandı.

Kısıtlama nedeniyle evlenemeyen çiftler harekete geçti! Taleplere yetişemiyorlar - Sayfa 4

Maliyetler katlandı, düğün yapmak zorlaştı

Çiftler, düğün mekânlarına geçen yıla göre yüzde 15-20 daha fazla ücret ödemek zorunda kaldı ancak asıl maliyet mobilya ve beyaz eşyada görüldü. Çiftlerin vazgeçilmezi olan dış çekim (wedding) fotoğraf ise en son sıralarda yer aldı. Bunun nedeni olarak dış çekim maaliyetlerinin çiftlere yansıtılmadığını söyleyen Şahin, '' Çiftlerimize en uygun fiyatları vermeye çalışıyoruz. Tabi ki istedikleri lokasyona ve paketlere göre değişebiliyor fiyatlar ancak, baskıda oluşan fiyat farkını paketlerimize yansıtamıyoruz. Zaten insanlar çok fazla harcama yapıyor. En güzel anılarını daha ucuza daha kötü çektirmesini biz asla istemiyoruz. Bu yüzden fiyatlarımızı oldukça çiftlerimizin ekonomisine göre ayarlamaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.