USD 32,51
EUR 34,83
ALTIN 2.488,87
BIST100 9.551
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Sakarya şehri pek çok doğal, tarihi ve turistik mekana, yabancı çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 1

HABERFOKUS / DAMLA ODABAŞ

Tarihi ve turistik mekanlar açısından oldukça zengin olan Sakarya şehrinde; gezip görülebilecek en popüler yerler arasında ise; Harmantepe Kalesi, Deprem Müzesi, Sakarya Müzesi (Atatürk Evi), Rüstem Paşa Camii, Cam-i Cedid (Cedid Cami), Sapanca İstasyon Binası ve Justinianus Köprüsü yer almaktadır.

HARMANTEPE KALESI

Harmantepe Kalesi, 8 ile 10 metre uzunluğunda değişen kale surlarına sahiptir. Altı adet burca sahip olan Harmantepe Kalesi, Bizans sınırlarını korumak için yaptırılmıştır. Harmantepe Kalesi’ni ziyaret eden gezginler; kale kalıntılarını inceleyebilir. Bulunduğu konum itibariyle oldukça geniş ve yeşil alana sahip olan Harmantepe Kalesi’nde doğa yürüyüşleri yapmak da mümkündür.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 2

DEPREM MÜZESI

Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 2 km uzaklıkta yer alan Deprem Müzesi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçlarını, taksileri ve toplu taşıma araçlarını kullanabilir. Şehir merkezine yakın konumda bulunan gezginler; kısa süreli bir yürüyüşün ardından yaya olarak da Deprem Müzesi’ne kolaca ulaşım gerçekleştirebilir.

Deprem Müzesi’ni ziyaret eden tatilciler; bölgede yaşanan deprem felaketlerinin ardından ortaya çıkan görüntülerin fotoğraflarını inceleyebilir. Ziyaretçiler; yapılan küçük anıtları ve vefat edenlerin isimlerini burada görebilir.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 3

SAKARYA MÜZESI (ATATÜRK EVI)

Sakarya Müzesi, Sakarya şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakarya Müzesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Sakarya Müzesi, daha önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de annesi ile birlikte içinde konakladığı oldukça eski bir binadır. Sakarya Müzesi’nde pek çok arkeolojik ve etnografik eser yer almaktadır.

Sakarya’da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler - Sayfa 4

RÜSTEM PAŞA CAMII

Rüstem Paşa Camii, Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Rüstem Paşa Camii, 16. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başaran oldukça eski bir binadır. Rüstem Paşa Camii’nin en önemli özelliği ise büyüklüğüdür. Rüstem Paşa Camii’nde, aynı anda 1200 kişi birden ibadet edebilmektedir. Rüstem Paşa Camii’yi ziyaret eden gezginler; dönemin mimarisini inceleyebilir, şehrin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olabilir.