USD 32,38
EUR 34,98
ALTIN 2.326,12
BIST100 9.069
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da gezilecek yerler

Tarih boyunca oldukça önemli bir yerleşim yeri olan Sakarya, aynı zamanda konumu nedeniyle de sürekli olarak İstanbul–Ankara arası seyahat edenlerin uğrak noktası olmuştur. Sakarya’da gezilecek yerler listesinde; gölleri, yaylaları, nehirleri ve tüm güzellikleri bir arada bulabilirsiniz..

Sakarya’da gezilecek yerler - Sayfa 1

Acarlar Longozu

Tipik bir kıyı set gölü olan Acarlar Longozu, suları fazla geldiği için bir kısmı Okçu Deresi ile Sakarya Nehri’ne dökülür. Türkiye’de nadir bulunan bir doğal varlık olan Acarlar Longozu, birinci derece doğal sit alanıdır.

Sakarya’da gezilecek yerler - Sayfa 2

Acelle Yaylası

Akyazı ilçe sınırında yer alan Acelle Yaylası, şehir merkezine 70 km, Akyazı ilçe merkezine ise 40 km mesafede yer alıyor. Geniş ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşan bir bitki örtüsüne sahip olan yaylada, aynı zamanda orman gülü ve şimşirden oluşan bodur ağaçlarda yer alıyor.

Sakarya’da gezilecek yerler - Sayfa 3

Akgöl

Karasu ve Ferizli ilçeleri arasında yer alan Akgöl, tatlı sulu alüvyal set gölüdür. Gölün yakınından geçen Sakarya Nehri’nin biriktirdiği alüvyonların etkisi ile oluşan göl, Sakarya merkeze 38 km mesafede bulunuyor.

Sakarya’da gezilecek yerler - Sayfa 4

Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi

Ali Fuat Paşa Belediyesi’ne ait olan yapı, ilk başlarda Belediye binası olarak kullanılmış. Daha sonra 1989 yılında Özel İdare Müdürlüğüne verilmiş ve düzenlemeler yapılarak müze haline getirilmiş.