Sakarya’da Genç Yazılımcı Yarışması İçin Son Gün 9 Mayıs!
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik düzenlediği “Etik Hacker” ve “Oyun Geliştiricisi” yarışmasına başvurular 9 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Ödüllü yarışmada teknoloji meraklısı gençler yeteneklerini sergileyecek.
Teknoloji Tutkunu Gençler İçin Büyük Fırsat
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, teknolojiye ilgi duyan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği “Genç Yazılımcı Proje Yarışması”nda başvuru sürecinin sonuna yaklaşıldığını duyurdu. Gençlerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedefleyen yarışmada iki farklı kategori bulunuyor: Etik Hacker ve Oyun Geliştiricisi.
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen yarışma, günümüzün yükselen alanları arasında yer alan siber güvenlik ve dijital oyun geliştirme gibi konulara odaklanıyor. Yarışma, gençleri sadece teknolojiye yönlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda üretmeye, problem çözmeye ve toplumsal katkı sağlayacak projeler geliştirmeye de teşvik ediyor.
Etik Hacker ve Oyun Geliştiricisi Kategorileriyle Gençler Yarışacak
Yarışmanın "Etik Hacker" kategorisinde katılımcılar bireysel olarak yarışacak ve güvenlik açıkları içeren uygulamalarda zafiyetleri tespit etmeye çalışacak. Bu kategori, özellikle siber güvenlik alanına ilgi duyan gençlere önemli bir deneyim fırsatı sunuyor.
“Oyun Geliştiricisi” kategorisinde ise katılımcılar bireysel veya en fazla üç kişilik takımlar halinde yarışmaya katılabilecek. Katılımcılar, çevre temizliği, trafik yönetimi, su tasarrufu ve şehir planlama gibi temalarda belediye hizmetlerine yönelik özgün dijital oyunlar tasarlayacak.
Kazananlara Para Ödülü Verilecek
Yarışma sonucunda dereceye giren projeler ödüllendirilecek.
– 1’incilik ödülü: 20.000 TL
– 2’ncilik ödülü: 15.000 TL
– 3’üncülük ödülü: 10.000 TL
Bu ödüllerle gençlerin hem motivasyonlarının artırılması hem de projelerini daha ileriye taşımaları amaçlanıyor.
Başvuru İçin Son Gün 9 Mayıs
Teknolojiye meraklı, üretken gençlerin yeteneklerini sergileyebileceği bu önemli yarışmaya başvurular 9 Mayıs Cuma günü saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tüm gençleri bu heyecan verici yarışmaya katılmaya davet ediyor.