USD 32,35
EUR 34,83
ALTIN 2.403,76
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya’da fırsatçılığa ve stokçuluğa geçit yok

Pamukova Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri 7/24 görev başında marketlerde denetim yapıyor. Son günlerde ürün tedariği konusunda oluşan hassasiyet üzerine depoları denetleyen ekipler, vatandaşların mağduriyetini önlemek için çalışıyor.

Sakarya’da fırsatçılığa ve stokçuluğa geçit yok
25 Haziran 2022 | 22:49
Son Güncelleme:
HABER FOKUS/ MÜCAHİT GÜL

Pamukova Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilmeleri ve yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek için 7/24 görev başında.

Sakarya Valiliği'nin de yakından takip ederek denetimler için görevlendirdiği ekipler özellikle son aylarda marketlerdeki tedarik hassasiyeti noktasında çalışmalarını sıklaştırdı. Depo ve market raflarını inceleyen zabıta, il merkezi ve ilçelerde denetime çıktı. İşletmelerin depo bölümleri ve reyon bölümleri inceleniyor. Stokçuluğa ve fırsatçılığa müsaade vermiyorlar.

Özellikle vatandaşların sıvı yağ tedariği için tüm prosedürler uygulanıyor. Özellikle son 1 haftada vatandaştan ‘stokçuluk’ noktasında herhangi bir ihbar gelmedi. Bununla birlikte ürün stoğu ve fahiş fiyat noktasında bir tespit yapılmadı. Vatandaşların hakkını koruyan, kaliteli hizmet veren ve halkın menfaati için hareket eden tüm işletmelere teşekkür eden Pamukova Zabıtası, firma sahipleri ve çalışanlara dikkat edilmesi gereken hususları tek tek anlattı. Saha ekibi, depo ve marketlerde kontrollerine devam ediyor.

“Stokçuluğa yönelik denetimler kararlılıkla sürdürülüyor”

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Denetim ekiplerimiz sahada, Valiliğimiz koordinesinde, tüm ilçelerimizde ürünlerin ani fiyat değişimleri, aşırı fiyat artışları ve stokçuluğa yönelik denetimler,her noktada ekiplerimiz tarafından kararlılıkla sürdürülüyor" denildi.