Sakarya’da Deprem Sonrası Fabrika Tavanı Çöktü: 3 İşçi Yaralandı
Bursa Gemlik merkezli 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bir oto tekstil fabrikasında tavan çöktü. Olayda 3 işçi hafif şekilde yaralanırken, üretim geçici olarak durduruldu.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, sarsıntının hissedildiği Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bir fabrika tavanının çökmesi paniğe neden oldu. Yazlık Mahallesi Kanalboyu mevkisinde bulunan bir oto tekstil fabrikasında saat 14.05 sıralarında yaşanan çökme sonucu 3 işçi yaralandı.
İddiaya göre olay, mesai saatleri devam ederken yaşandı. Deprem sonrası artan endişeyle birlikte tavanda meydana gelen ani çökme, üretim hattında bulunan işçileri hazırlıksız yakaladı. Göçük altında kalan üç kişi, kısa sürede mesai arkadaşları tarafından çıkarıldı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Tavan çökmesi önceden fark edilmiş mi?
Olayın ardından bazı fabrika çalışanları, çökme yaşanan bölümde bir süredir çatlak ve sarkmalar olduğunu iddia etti. İddiaya göre bu durum yönetime de iletilmiş ancak herhangi bir güvenlik önlemi alınmamıştı.
Fabrikada üretim geçici olarak durdurulurken, çalışanlar servislerle evlerine gönderildi. Bölgeye itfaiye ve polis ekipleride yönlendirilerek güvenlik önlemleri alındı.
Soruşturma başlatıldı
Yaşanan olayla ilgili olarak yetkili kurumlar tarafından soruşturma başlatıldı. Hem deprem etkisinin binaya olası zararları hem de ihmal iddiaları, teknik ekiplerce detaylı şekilde inceleniyor.