Çiftçi İslam Aksoy, bu yılki hasat ve verim durumu hakkında bilgi verdi:
"Bu sene kurak geçti, verimler düşük. Geçen senelere göre bu seneki verim daha düşük. Geçen seneye oranlar tarla fiyatı iki kat artarak 15 liraya kadar yükseldi. Sakarya kabağının ünü her yere ulaşmış durumda. Buranın hava ve iklim şartları bu kabağın lezzetini ortaya çıkarıyor. Toprağından kaynaklı diğer illere nazaran bu bölgedeki topraklar daha verimli olduğu için kabaklar da güzel oluyor."
Aksoy, kabağın ekilişinin Mart sonunda başlayıp Nisan sonuna kadar devam ettiğini, hasat döneminin ise Eylül 21'inden sonra başlayıp Ekim ayının sonlarına kadar sürdüğünü ekledi.
Kabak Tatlısı İçin Yurt Dışından Gelenler Var
Sakarya bal kabağının ününü dünyaya duyuran en önemli ürün ise kabak tatlısı. Restoran işletmecisi Musa Kocaoğlu, işletmelerinde bu ürüne 'Elmas' adını verdiklerini söyledi:
"Bizim tarlalarımızda koyun ve büyük hayvan gübreleri karıştırılarak ekiliyor. Kabak tatlısını yemek için ülkenin yanı sıra yurt dışından da gelen misafirlerimiz var."