USD 32,59
EUR 34,78
ALTIN 2.506,64
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sakarya'da okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayram dolayısıyla Serdivan Mehmet Zorlu İlkokulunda Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım ve il protokol üyelerinin katılımıyla kutlama programı düzenlendi.

Sakarya'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Sayfa 1

Program öncesinde Valimiz ve öğrenciler tarafından okul bahçesine çam ağacı fidanı dikildi.

Sunumunu okul öğrencilerinin yaptığı bayram kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümünün anıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında Serdivan Mehmet Zorlu İlkokulu 3-E sınıfı öğrencisi Deniz Kemal Bozkurt'un öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı yaptı.

Sakarya'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Sayfa 2

İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı konuşmasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103. yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Bu vesileyle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’de henüz Cumhuriyet kurulmamıştı ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk, demokrasinin altyapısını hazırlıyor ve üzerine titrediği çocuklar için ülkenin geleceğini kuruyordu. Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu büyük önder Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Ülkemizin ve İnsanlığın Geleceği, Yeni Bir Dünyanın Habercisi Sevgili Çocuklar, bir milletin varlığı ve bütünlüğü, bütün maddi manevi değerleri, ideali ve inançları ile oluşan ortak bir güce sahip olmasına bağlıdır. 23 Nisan’ın anlamını kavrayarak, içinize sindirerek, size emanet edilen ulusal egemenliğe bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkın. Çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirin. Hayatla bağlarınızı da asla koparmayın. Derslerinizin dışında spordan müziğe, resimden edebiyata ne olursa olsun kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir alanda mutlaka çalışın. Hepinizi çok sevdiğimizi ve sizlere güvendiğimizi, en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim almanız için tüm imkânlarımızı seferber ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Öğrenmekten, düşünmekten, uygulamaktan ve sonuca varmak için çalışmaktan vazgeçmeyin. Dünyayı güzelleştiren tebessümünüz yüzünüzden eksik olmasın. Değerli Öğretmenlerim, yavrularımızın tebessümlerinin yüzlerinden eksik olmaması, daha müreffeh bir geleceğe sahip olmaları, gelecekte birer sanatçı, politikacı, bilim insanı, polis, asker, öğretmen, mühendis, hukukçu, iş insanı, vali veya başka konumlarda olmaları sizin özverili gayretlerinize bağlıdır. İlim meşalesini kuşaktan kuşağa devredecek, cumhuriyetin erdemi ile beslenen, değerleri ile gurur duyan, kendine güvenen, sorgulayan, eleştiren, çağın son teknolojisini en iyi şekilde üreten ve kullanan ve sorun çözen bir yaklaşımla eğitim görmelerine rehberlik ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Bizlere 23 Nisan’ı armağan eden, milletimize bu güzel ülkeyi, bu güzel bayramları kazandıran Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Allah’ın izni ve inayeti, aziz milletimizin basiret ve ferasetiyle deprem felaketi sebebiyle karşı karşıya kaldığımız bu günlerin de üstesinden geleceğimize inanıyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum." dedi.

Sakarya'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Sayfa 3

Katılımın yoğun olduğu okul bahçesindeki programda şiirler okundu, etkinlikler sergilendi, öğrencilerden oluşan koro tarafından dinleti icra edildi.

 Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu'nun destek verdiği programda mesleki ve teknik anadolu liseleri katılımcılara yöresel yiyeceklerden oluşan ikramlarda bulundular.

Sakarya'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Sayfa 4

Davetlilerin ve programı izleyen vatandaşların alkışlarıyla beğenilerini ifade ettiği program sonunda Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri; öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ederek günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.