USD 44,61
EUR 51,63
ALTIN 6.656,43
BIST100 12.931

Sakarya’da 15 Yıllık Ortak Emek: Çay Ocağında Aile Mesaisi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde çay ocağı işleten Nezaket ve Murat Mert çifti, 15 yıldır sürdürdükleri emek dolu mesaileriyle dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde başladıkları çalışma gününü akşam geç saatlere kadar sürdüren çift, hem iş hayatını hem de aile yaşamını birlikte yürütüyor.

07 Nisan 2026 | 14:13
Son Güncelleme:
Sakarya’da 15 Yıllık Ortak Emek: Çay Ocağında Aile Mesaisi - Sayfa 1

İlçedeki belediye pasajında hizmet veren çay ocağını yıllar önce birlikte açtıklarını belirten Nezaket Mert, eşinin bir dönem farklı bir sektörde çalışması nedeniyle işi bir süre tek başına devam ettirdiğini söyledi. Daha sonra yeniden birlikte çalışmaya başladıklarını ifade eden Mert, şu anda bir çalışanla birlikte işletmeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

İşin ilk yıllarında çocuklarının küçük olması nedeniyle zorluklar yaşadıklarını anlatan Mert, zamanla bu sürecin daha da yoğunlaştığını belirtti. Sabah 07.00’de başlayan mesailerinin akşam saat 19.00’a kadar sürdüğünü söyleyen Mert, işten sonra evde de sorumluluklarının devam ettiğini ifade etti.

Sakarya’da 15 Yıllık Ortak Emek: Çay Ocağında Aile Mesaisi - Sayfa 2

Murat Mert ise 2012 yılında şoförlük mesleğini bırakarak çay ocağı işletmeciliğine yöneldiğini belirtti. Müşteri sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Mert, çevredeki esnafa ağırlıklı olarak hizmet verdiklerini ve müşterileriyle güçlü bir bağ kurduklarını söyledi.

Çift, yıllardır süren bu ortak emek sayesinde hem ailelerini büyüttüklerini hem de işlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtiyor.