USD 32,49
EUR 34,77
ALTIN 2.474,68
BIST100 9.530
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya sosyal yaşamının yeni ilgi odağı: Vagon Kıraathanesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sosyal dokusuna değer katmak amacıyla hayata geçirilen Çınarlı Vagon Kıraathanesi açıldığı ilk günden bu yana vatandaşların ilgi odağı oldu.

Sakarya sosyal yaşamının yeni ilgi odağı: Vagon Kıraathanesi - Sayfa 1

Açılış gününden itibaren vatandaşlar tarafından büyük merak konusu olan Çınarlı Vagon içinde tüm yiyecek, içecek, restoran hizmetinin verildiği ve misafirlerin çay, kahve sohbetlerinde buluşacağı mekan olarak dikkatleri üstüne çekti.

Sakarya sosyal yaşamının yeni ilgi odağı: Vagon Kıraathanesi - Sayfa 2

Sakarya’nın sembolü

Vagon üretiminde Türkiye'nin marka şehri olan ve vagonla özdeşleşen Sakarya’da Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla Serdivan ve Adapazarı arasındaki Mithatpaşa Köprüsü bölgesinde Çark Deresi'nin hemen yanına yerleştirilen vagon kısa bir süre içerisinde yenilenerek sosyal alan haline getirildi. Ters Ev, Uçak Kıraathanesi, Millet Kıraathanesi'nden sonra şehrin sosyal donatı alanlarının yanına yeni proje olarak gelen Çınarlı Vagon Kıraathanesiyle Sakarya'da sembol olacak bir mekan hayata geçirilmiş oldu.

Sakarya sosyal yaşamının yeni ilgi odağı: Vagon Kıraathanesi - Sayfa 3

Yepyeni bir sosyal alan

Çark manzarası ve Vagon Park manzarasında, şehrin sembolü olan vagonda buluşturan Çınarlı Vagon Park çelik köprüsü, ahşap korkulukları, dekoratif durağı ve vagon içi düzenlemesiyle yepyeni bir hüviyete kavuştu.  Çınarlı Vagon, Sakarya'da uzun yıllar hizmet veren Ada Treni'nin renklerine boyandı.

Sakarya sosyal yaşamının yeni ilgi odağı: Vagon Kıraathanesi - Sayfa 4

LED aydınlatmalar, dekoratif duraklar, aydınlatma tagı, ahşap balık tutma platformu, çocuk oyun grupları, peyzaj düzenlemeleri, dekoratif taş işlemeleri, banklar, travers merdiveni ve yürüyüş yollarının inşasıyla zengin bir çalışma haline dönüştü.